About: Extruzní proces v cereální a cukrovinkářské technologii     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Extrusion is a promissing chemical-engineering process that allows effective modification of food properties ? especially sensory and textural ones. It can also be used for adjusting the nutritional properties ? e.g. to create slowly digestible or resistant starch. The presented examples show the ability to exploit this process in cereal technology and in confectionery manufacture. Every application requires paying attention not only to the selection of raw materials and extrusion parameters, but also to the suitable design of the extruder. (en)
  • Extruze je perspektivním chemicko-inženýrským procesem, který umožňuje efektivně měnit vlastnosti potravin ? zvláště senzorické a texturní. Lze ji využít i k úpravě nutričních vlastností ? např. k získání pomalu stravitelného nebo rezistentního škrobu. Na uvedených příkladech jsou dokumentovány možnosti využití tohoto procesu v cereální technologii a při výrobě cukrovinek. Jednotlivé aplikace vyžadují zvláštní pozornost nejen co se týče výběru surovin a nastavení parametrů extruze, ale i vhodné konstrukce extrudéru.
  • Extruze je perspektivním chemicko-inženýrským procesem, který umožňuje efektivně měnit vlastnosti potravin ? zvláště senzorické a texturní. Lze ji využít i k úpravě nutričních vlastností ? např. k získání pomalu stravitelného nebo rezistentního škrobu. Na uvedených příkladech jsou dokumentovány možnosti využití tohoto procesu v cereální technologii a při výrobě cukrovinek. Jednotlivé aplikace vyžadují zvláštní pozornost nejen co se týče výběru surovin a nastavení parametrů extruze, ale i vhodné konstrukce extrudéru. (cs)
Title
  • Extruzní proces v cereální a cukrovinkářské technologii
  • Extruzní proces v cereální a cukrovinkářské technologii (cs)
  • Extrusion Process in Cereal and Confectionery Technologies (en)
skos:prefLabel
  • Extruzní proces v cereální a cukrovinkářské technologii
  • Extruzní proces v cereální a cukrovinkářské technologii (cs)
  • Extrusion Process in Cereal and Confectionery Technologies (en)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/13:43895288!RIV14-MZE-22330___
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QJ1310219)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 11
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 74467
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/13:43895288
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • extrusion, extruder, slowly digestible starch, resistant starch, chemical modification of starch, confectionary manufacture, cereal technology. (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [A382DE0A2C64]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Listy cukrovarnické a řepařské
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 129
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Čopíková, Jana
  • Šárka, Evžen
  • Smrčková, Petra
http://linked.open...ain/vavai/riv/wos
  • 000327427900007
issn
  • 1210-3306
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software