Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - V příspěvku jsou shrnuty příklady zdravotní důsledky vybraných způsobů a činnost Fakulty potravinářské a biochemické technologie VŠCHT v oblasti detekce falšování potravin. Možné přístupy k detekci falšování potravin jsou na základě a) potvrzení hypotézy falšování podle analýz vybraných markerů nebo b) chemometrického přístupu založeného na statistickém zpracování výsledků analýz (vyhledávání odlehlých, podezřelých vzorků ze skupiny). Tyto přístupy jsou vysvětleny také v souvislosti s novými metodami, jako jsou nejrůznější postupy %22omics%22 (např.. metabolomika).
- V příspěvku jsou shrnuty příklady zdravotní důsledky vybraných způsobů a činnost Fakulty potravinářské a biochemické technologie VŠCHT v oblasti detekce falšování potravin. Možné přístupy k detekci falšování potravin jsou na základě a) potvrzení hypotézy falšování podle analýz vybraných markerů nebo b) chemometrického přístupu založeného na statistickém zpracování výsledků analýz (vyhledávání odlehlých, podezřelých vzorků ze skupiny). Tyto přístupy jsou vysvětleny také v souvislosti s novými metodami, jako jsou nejrůznější postupy %22omics%22 (např.. metabolomika). (cs)
- The principal examples of health adverse consequences of the recent causes are summarized and the activities of the Faculty of Food and Biochemical Technology of the ICT in detection of food adulteration are cited. The possible approaches to the food adulteration detection based a) on the confirmation of hypothesis of adulteration by the analyses of selected markers or b) on the chemometric approach founded on the statistical processing of analytical results of a larger group of samples looking for the outlaying suspect samples; are explained also in context of new methods such as metabolomics, omics and their application in food authentication. (en)
|
Title
| - Trends in Food Authenticity and in Detection of Food Adulteration (en)
- Trendy v autenticitě potravin a v přístupech k detekci falšování
- Trendy v autenticitě potravin a v přístupech k detekci falšování (cs)
|
skos:prefLabel
| - Trends in Food Authenticity and in Detection of Food Adulteration (en)
- Trendy v autenticitě potravin a v přístupech k detekci falšování
- Trendy v autenticitě potravin a v přístupech k detekci falšování (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/12:43894323!RIV13-MZE-22330___
|
http://linked.open...avai/predkladatel
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/12:43894323
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - food authenticity, detection of adelteration, metabolomics, chemometry (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Voldřich, Michal
- Ševčík, Rudolf
- Pivoňka, Jan
- Rajchl, Aleš
- Čížková, Helena
|
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |