Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - V posledních letech se objevilo podezření na falšování octů přídavkem syntetické kyseliny octové. Detekce falšování je založena na sledování markerů indikujících nedodržení technologického postupu, snížení obsahu přirozených složek suroviny nebo složek vznikajících při octovém kvašení. Falšované octy mohou obsahovat také složky vnesené syntetickým produktem, prekurzory z výroby. Možnosti použití chemometrických markerů jsou omezené; v případě kvasných octů je možné využít stanovení složek výchozích surovin, u lihových octů je však produkt obvykle velmi čistý. Nejspolehlivějším nástrojem pro autentizaci octů se jeví izotopová analýza SNIF-NMR a IRMS.
- V posledních letech se objevilo podezření na falšování octů přídavkem syntetické kyseliny octové. Detekce falšování je založena na sledování markerů indikujících nedodržení technologického postupu, snížení obsahu přirozených složek suroviny nebo složek vznikajících při octovém kvašení. Falšované octy mohou obsahovat také složky vnesené syntetickým produktem, prekurzory z výroby. Možnosti použití chemometrických markerů jsou omezené; v případě kvasných octů je možné využít stanovení složek výchozích surovin, u lihových octů je však produkt obvykle velmi čistý. Nejspolehlivějším nástrojem pro autentizaci octů se jeví izotopová analýza SNIF-NMR a IRMS. (cs)
- In recent years, suspicious arose that vinegars may be adulterated by an addition of synthetic acetic acid. Detection of adulteration is based on tracking markers that indicate a failure in compliance with technological processes, reduction of natural components of raw materials or components resulting from vinegar fermentation. Adulterated vinegars may also contain precursors of the production of synthetic products. Application possibilities of chemometric markers are limited; in case of fermented vinegars the determination of the components derived from raw materials can be used, but spirit vinegars are usually very pure. Isotopic analyses, SNIF-NMR and IRMS, seem to be the most reliable tools for the authentication of vinegars. (en)
|
Title
| - Authenticity Assessment of Spirit Vinegar (Part I): Production and Analysis Methods (en)
- Hodnocení autenticity kvasného lihového octa (část I): způsoby výroby a metody analýzy
- Hodnocení autenticity kvasného lihového octa (část I): způsoby výroby a metody analýzy (cs)
|
skos:prefLabel
| - Authenticity Assessment of Spirit Vinegar (Part I): Production and Analysis Methods (en)
- Hodnocení autenticity kvasného lihového octa (část I): způsoby výroby a metody analýzy
- Hodnocení autenticity kvasného lihového octa (část I): způsoby výroby a metody analýzy (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/12:43894198!RIV13-MSM-22330___
|
http://linked.open...avai/predkladatel
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| - P(QI91B283), S, Z(MSM6046137305)
|
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/12:43894198
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - analysis methods; production methods; authenticity; synthetic acetic acid; Spirit vinegar (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Voldřich, Michal
- Čížková, Helena
- Grégrová, Adéla
- Mazáč, Jiří
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |