About: Rosemary extract and its influence on the properties of meat products.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Zkoušel se antioxidační účinek extraktů koření Trumf International, které mohou působit jako antioxidant proti oxidaci lipidů a hemových barviv, resp. ovlivnit jejich vzájemné interakce. Uvedené antioxidanty se zkoušely na trvanlivých tepelně opracovaných salámech, dušené šunce, měkkých homogenních salámech, fermentovaných salámech s paprikou, polotovarech z mletého masa a balených výsekových kostech a masu s kostmi. Ze sledovaných extraktů koření se ukazuje nejúčinnější extrakt rozmarýnu, jako antioxidant je účinná zejména jeho lehká frakce. Jeho aplikace brání oxidaci lipidů, záleží však i na koncentraci.
  • Zkoušel se antioxidační účinek extraktů koření Trumf International, které mohou působit jako antioxidant proti oxidaci lipidů a hemových barviv, resp. ovlivnit jejich vzájemné interakce. Uvedené antioxidanty se zkoušely na trvanlivých tepelně opracovaných salámech, dušené šunce, měkkých homogenních salámech, fermentovaných salámech s paprikou, polotovarech z mletého masa a balených výsekových kostech a masu s kostmi. Ze sledovaných extraktů koření se ukazuje nejúčinnější extrakt rozmarýnu, jako antioxidant je účinná zejména jeho lehká frakce. Jeho aplikace brání oxidaci lipidů, záleží však i na koncentraci. (cs)
  • Anitoxidant effect of selected spice extracts were tested to improve the colour and lipid stability of meat products (dried sausages, cooked hams, paprika salami, minced meat, and meat on the bone). The most effective antioxidant showed to be the rosemary extract, especially, its light fraction. Its application inhibits lipid oxidation, however, its effect depends on the applied concentration. (en)
Title
  • Rosemary extract and its influence on the properties of meat products. (en)
  • Rozmarýnový extrakt a jeho vliv na vlastnosti masných výrobků
  • Rozmarýnový extrakt a jeho vliv na vlastnosti masných výrobků (cs)
skos:prefLabel
  • Rosemary extract and its influence on the properties of meat products. (en)
  • Rozmarýnový extrakt a jeho vliv na vlastnosti masných výrobků
  • Rozmarýnový extrakt a jeho vliv na vlastnosti masných výrobků (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/11:43892809!RIV12-MPO-22330___
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(FT-TA3/059), Z(MSM6046137305)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 7
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 227747
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/11:43892809
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • colour; antioxidant; rosemary; Meat (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [B931A85D5CF0]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Maso
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 21
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pipek, Petr
  • Pánek, Jan
  • Rohlík, Bo-Anne
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1210-4086
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 110 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software