Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Baby Food as well as other cereal and/or fruit foodstuff can be easily contaminated with various kinds of mycotoxins. Infants and children are considered to be more susceptible to different toxins intake than adults, especially because of their low weight, higher metabolic rate and low ability to detoxify hazardous xenobiotics that they consume. The inevitable exposure to mycotoxins and their harmful impact on consumers lead to necessity to establish their health assessment. Unfortunately, there are not sufficient analytical methods and data available for baby food until today. The relatively strict maximum hygienic limits for some of mycotoxins in baby and infant food are already specified by European Commission (EC No. 1881/2006). Latest trends in mycotoxin analysis tend to develop and implement very sensitive analytical procedures that can be used for multi-residual determination in single short run without any time consuming sample pre-treatment and their further usage for monitoring of food conta (en)
- Výskyt mykotoxinů v lidské potravě reprezentuje celosvětově závažný zdravotní problém. Z tohoto důvodu musí především potraviny určené pro dětskou a kojeneckou výživu splňovat kriteria bezpečných a kvalitních potravinářských produktů, které přispívají ke zdravému vývoji dětského organismu. Z hlediska mykotoxikologické kvality výrobků je při výrobě dětské a kojenecké výživy nutno věnovat patřičnou pozornost výběru surovin, postupům technologického zpracování a podmínkám zacházení s hotovými výrobky. Pro dětskou výživu jsou již některé mykotoxiny legislativně ošetřeny a současné maximální limity jsou uvedeny v Nařízení komise (ES) č. 1881/2006 a 1126/2007. Mezi regulované mykotoxiny patří aflatoxiny, ochratoxin A, fumonisiny, deoxynivalenol, zearalenon a patulin. V oblasti analytických metod, umožňující stanovení celého spektra mykotoxinů v různých surovinách i typech potravinářských produktů, je dnes velkým trendem stanovení co nejvíce těchto látek v průběhu pouze jedné analýzy bez náročné přípravy vzo
- Výskyt mykotoxinů v lidské potravě reprezentuje celosvětově závažný zdravotní problém. Z tohoto důvodu musí především potraviny určené pro dětskou a kojeneckou výživu splňovat kriteria bezpečných a kvalitních potravinářských produktů, které přispívají ke zdravému vývoji dětského organismu. Z hlediska mykotoxikologické kvality výrobků je při výrobě dětské a kojenecké výživy nutno věnovat patřičnou pozornost výběru surovin, postupům technologického zpracování a podmínkám zacházení s hotovými výrobky. Pro dětskou výživu jsou již některé mykotoxiny legislativně ošetřeny a současné maximální limity jsou uvedeny v Nařízení komise (ES) č. 1881/2006 a 1126/2007. Mezi regulované mykotoxiny patří aflatoxiny, ochratoxin A, fumonisiny, deoxynivalenol, zearalenon a patulin. V oblasti analytických metod, umožňující stanovení celého spektra mykotoxinů v různých surovinách i typech potravinářských produktů, je dnes velkým trendem stanovení co nejvíce těchto látek v průběhu pouze jedné analýzy bez náročné přípravy vzo (cs)
|
Title
| - Mykotoxiny v kojenecké a dětské výživě
- Mycotoxins in Infant and Baby Food (en)
- Mykotoxiny v kojenecké a dětské výživě (cs)
|
skos:prefLabel
| - Mykotoxiny v kojenecké a dětské výživě
- Mycotoxins in Infant and Baby Food (en)
- Mykotoxiny v kojenecké a dětské výživě (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/10:00024331!RIV11-MSM-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/10:00024331
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - baby food; UPLC-MS/MS; mycotoxins (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - XL. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Hajšlová, Jana
- Zachariášová, Milena
- Kostelanská, Marta
- Lacina, Ondřej
- Sosnovcová, Ivana
- Krplová, Alexandra
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |