About: Využití přírodních antioxidantů v technologii trvanlivých salámů     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • C omponents form herbs and spices can be used as antioxidants in meat products and therefore can substitute chemical substances, which consumers usualy refuse. Rosemary extracts were added to dried/coocked sausages and affected both lipid and heam pigment oxidation, which could be seen on the colour stability of the sausage. Adequate amount of rosemary extracts positively influenced the colour stability, evaluated by video image analysis, of the sausages. (en)
  • Složky koření a bylin lze využít jako antimikrobní a antioxidační přísady v masné výrobě, a mohou tak nahradit chemické látky, které bývají právem i neprávem zavrhované. Tento směr si v poslední době získává pozornost, je však třeba všechna okamžitá doporučení ověřit v souvislostech.Přídavek antioxidantů získaných extrakcí z koření ovlivnil oxidaci tuků i hemových barviv a tím se projevil na vyšší stabilitě barvy nákroje trvanlivých salámů. Při vhodném dávkování tak mohou složky rozmarýnu přispět ke stabilizaci trvanlivých salámů, prodloužení doby jejich minimální trvanlivosti a zvýšení kvality i po nakrojení.
  • Složky koření a bylin lze využít jako antimikrobní a antioxidační přísady v masné výrobě, a mohou tak nahradit chemické látky, které bývají právem i neprávem zavrhované. Tento směr si v poslední době získává pozornost, je však třeba všechna okamžitá doporučení ověřit v souvislostech.Přídavek antioxidantů získaných extrakcí z koření ovlivnil oxidaci tuků i hemových barviv a tím se projevil na vyšší stabilitě barvy nákroje trvanlivých salámů. Při vhodném dávkování tak mohou složky rozmarýnu přispět ke stabilizaci trvanlivých salámů, prodloužení doby jejich minimální trvanlivosti a zvýšení kvality i po nakrojení. (cs)
Title
  • Využití přírodních antioxidantů v technologii trvanlivých salámů
  • Usage of natural antioxidants in dried/coocked sausages (en)
  • Využití přírodních antioxidantů v technologii trvanlivých salámů (cs)
skos:prefLabel
  • Využití přírodních antioxidantů v technologii trvanlivých salámů
  • Usage of natural antioxidants in dried/coocked sausages (en)
  • Využití přírodních antioxidantů v technologii trvanlivých salámů (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/10:00023771!RIV11-MPO-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(FT-TA3/059)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 1
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 297788
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/10:00023771
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • rosemary; meat products; antioxidant; colour (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [C4DF7BD5EA9D]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Maso
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 2009
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pipek, Petr
  • Rohlík, Bo-Anne
  • Petrová, Michaela
issn
  • 1210-4086
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 110 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software