Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - C omponents form herbs and spices can be used as antioxidants in meat products and therefore can substitute chemical substances, which consumers usualy refuse. Rosemary extracts were added to dried/coocked sausages and affected both lipid and heam pigment oxidation, which could be seen on the colour stability of the sausage. Adequate amount of rosemary extracts positively influenced the colour stability, evaluated by video image analysis, of the sausages. (en)
- Složky koření a bylin lze využít jako antimikrobní a antioxidační přísady v masné výrobě, a mohou tak nahradit chemické látky, které bývají právem i neprávem zavrhované. Tento směr si v poslední době získává pozornost, je však třeba všechna okamžitá doporučení ověřit v souvislostech.Přídavek antioxidantů získaných extrakcí z koření ovlivnil oxidaci tuků i hemových barviv a tím se projevil na vyšší stabilitě barvy nákroje trvanlivých salámů. Při vhodném dávkování tak mohou složky rozmarýnu přispět ke stabilizaci trvanlivých salámů, prodloužení doby jejich minimální trvanlivosti a zvýšení kvality i po nakrojení.
- Složky koření a bylin lze využít jako antimikrobní a antioxidační přísady v masné výrobě, a mohou tak nahradit chemické látky, které bývají právem i neprávem zavrhované. Tento směr si v poslední době získává pozornost, je však třeba všechna okamžitá doporučení ověřit v souvislostech.Přídavek antioxidantů získaných extrakcí z koření ovlivnil oxidaci tuků i hemových barviv a tím se projevil na vyšší stabilitě barvy nákroje trvanlivých salámů. Při vhodném dávkování tak mohou složky rozmarýnu přispět ke stabilizaci trvanlivých salámů, prodloužení doby jejich minimální trvanlivosti a zvýšení kvality i po nakrojení. (cs)
|
Title
| - Využití přírodních antioxidantů v technologii trvanlivých salámů
- Usage of natural antioxidants in dried/coocked sausages (en)
- Využití přírodních antioxidantů v technologii trvanlivých salámů (cs)
|
skos:prefLabel
| - Využití přírodních antioxidantů v technologii trvanlivých salámů
- Usage of natural antioxidants in dried/coocked sausages (en)
- Využití přírodních antioxidantů v technologii trvanlivých salámů (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/10:00023771!RIV11-MPO-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/10:00023771
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - rosemary; meat products; antioxidant; colour (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Pipek, Petr
- Rohlík, Bo-Anne
- Petrová, Michaela
|
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |