About: Vliv rozmarýnového extraktu na stabilizaci lipidů v trvanlivých salámech s paprikou     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Byl sledován vliv rozmarýnového extraktu na stabilizaci lipidů v trvanlivých salámech s paprikou. Účinnost antioxidačních složek z rozmarýnového extraktu na oxidaci tuků byla hodnocena pomocí thiobarbiturového čísla po destilaci vodní parou. Absorbance barevného produktu vzniklého reakcí oxidačních produktů (1,3 propandialu) s kyselinou 2 thiobarbiturovou byla změřena na spektrofotometru Thermo Scientific Evolution 60 při 538 nm. Přídavek rozmarýnového extraktu má pozitivní vliv na snížení rozsahu oxidačních reakcí v tukové části paprikového salámu. Nejlepších výsledků bylo dosaženo v případě použití přídavku lykopenu i rozmarýnového extraktu současně.
  • Byl sledován vliv rozmarýnového extraktu na stabilizaci lipidů v trvanlivých salámech s paprikou. Účinnost antioxidačních složek z rozmarýnového extraktu na oxidaci tuků byla hodnocena pomocí thiobarbiturového čísla po destilaci vodní parou. Absorbance barevného produktu vzniklého reakcí oxidačních produktů (1,3 propandialu) s kyselinou 2 thiobarbiturovou byla změřena na spektrofotometru Thermo Scientific Evolution 60 při 538 nm. Přídavek rozmarýnového extraktu má pozitivní vliv na snížení rozsahu oxidačních reakcí v tukové části paprikového salámu. Nejlepších výsledků bylo dosaženo v případě použití přídavku lykopenu i rozmarýnového extraktu současně. (cs)
  • The effect of antioxidants of a rosemary extract on lipid oxidation in fermented paprika salami was observed. The effectiveness of the rosemary antioxidant was evaluated by TBA test, Thiobarbituric number (TBA) was determined spectrophotometricaly at 538 nm after distillation of the sample with vapour and reaction of the distillate with 2-thiobarbituric acid in a hot water bath. The addition of rosemary extract had a positive effect on minimizing lipid oxidation in the paprika salami. The best results where achieved adding both rosemary extract and lycopene at the same time. (en)
Title
  • Vliv rozmarýnového extraktu na stabilizaci lipidů v trvanlivých salámech s paprikou
  • The effect of rosemary extract on the stabilization of lipids in paprika salami (en)
  • Vliv rozmarýnového extraktu na stabilizaci lipidů v trvanlivých salámech s paprikou (cs)
skos:prefLabel
  • Vliv rozmarýnového extraktu na stabilizaci lipidů v trvanlivých salámech s paprikou
  • The effect of rosemary extract on the stabilization of lipids in paprika salami (en)
  • Vliv rozmarýnového extraktu na stabilizaci lipidů v trvanlivých salámech s paprikou (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/09:00022296!RIV10-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(FT-TA3/059), Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 349526
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/09:00022296
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Rosemary; lycopene; extract; antioxidant; lipids; paprika salami (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [4D0DE0AF3DE3]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Štrbské pleso
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Bratislava
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Additives and contaminants in food
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pipek, Petr
  • Pánek, Jan
  • Neradová, Eva
  • Bělková, Bo-Anne
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Slovenská technická univerzita v Bratislave
https://schema.org/isbn
  • 978-80-227-3183-6
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 110 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software