About: Omezení degradace barviv papriky v trvanlivých salámech působením rozmarýnu     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The influence of rosemary extract on the stabilization of the paprika pigments in salami was studied. The colour was evaluated by video image analysis (NIS elements) ?the particles of adipose tissue and muscle binder were measured separately. The addition of rosemary to fermented sausage has effectively contributed to the stabilization of the paprika pigments. Lycopene had a similar but smaller effect as the rosemary extract. (en)
  • Byl sledován vliv rozmarýnového extraktu na stabilizaci barviv z papriky ve fermentovaných salámech. Barva byla hodnocena pomocí analýzy obrazu (NIS elements) ? zvlášť byly hodnoceny změny v tukové tkáni a ve spojce ze svaloviny. Ukázalo se, že přídavek rozmarýnového extraktu do díla fermentovaného salámu může účinně přispět ke stabilizaci barviv papriky. Podobný, i když menší účinek měla i aplikace lykopenu.
  • Byl sledován vliv rozmarýnového extraktu na stabilizaci barviv z papriky ve fermentovaných salámech. Barva byla hodnocena pomocí analýzy obrazu (NIS elements) ? zvlášť byly hodnoceny změny v tukové tkáni a ve spojce ze svaloviny. Ukázalo se, že přídavek rozmarýnového extraktu do díla fermentovaného salámu může účinně přispět ke stabilizaci barviv papriky. Podobný, i když menší účinek měla i aplikace lykopenu. (cs)
Title
  • Omezení degradace barviv papriky v trvanlivých salámech působením rozmarýnu
  • Omezení degradace barviv papriky v trvanlivých salámech působením rozmarýnu (cs)
  • The influence of rosemary extract on the stabilization of the paprika pigments in salami (en)
skos:prefLabel
  • Omezení degradace barviv papriky v trvanlivých salámech působením rozmarýnu
  • Omezení degradace barviv papriky v trvanlivých salámech působením rozmarýnu (cs)
  • The influence of rosemary extract on the stabilization of the paprika pigments in salami (en)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/09:00022295!RIV10-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(FT-TA3/059), Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 331297
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/09:00022295
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Fermented sausage; rosemary; lycopene; extract; antioxidant; colour (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [36C6CAC0C99A]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Štrbské pleso
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Bratislava
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Additives and contaminants in food
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pipek, Petr
  • Staruch, Ladislav
  • Bělková, Bo-Anne
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Slovenská technická univerzita v Bratislave
https://schema.org/isbn
  • 978-80-227-3183-6
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 110 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software