About: Antioxidanty potravin     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Je všeobecně známo, že zdraví populace je silně ovlivněno lidskou výživou. Ke složkám potravin, které mají negativní vliv na zdraví konzumenta, patří tzv. prooxidanty (např. reaktivní kyslíkové sloučeniny) a na druhé straně ke složkám s pozitivním efektem řadíme přirozené antioxidanty (např. polyfenoly, vitamin C). V příspěvku je podán přehled antioxidantů (a prooxidantů) vyskytujících se v potravinách a vysvětleno jejich působení.
  • Je všeobecně známo, že zdraví populace je silně ovlivněno lidskou výživou. Ke složkám potravin, které mají negativní vliv na zdraví konzumenta, patří tzv. prooxidanty (např. reaktivní kyslíkové sloučeniny) a na druhé straně ke složkám s pozitivním efektem řadíme přirozené antioxidanty (např. polyfenoly, vitamin C). V příspěvku je podán přehled antioxidantů (a prooxidantů) vyskytujících se v potravinách a vysvětleno jejich působení. (cs)
  • It is generally known that the health of population can be influenced by composition of human nutrition. Pro-oxidants (e.g. free radicals) and natural antioxidants (e.g. polyphenols, vitamin C) belong to those components that ave negative and positive effect, respectively. Evaluation of thier content in food has a rising importance. This contribution gives the list of food antioxidants (and prooxidants) and elucidates their function in food. (en)
Title
  • Antioxidanty potravin
  • Antioxidanty potravin (cs)
  • Food antioxidants (en)
skos:prefLabel
  • Antioxidanty potravin
  • Antioxidanty potravin (cs)
  • Food antioxidants (en)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/09:00022137!RIV10-GA0-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(GA525/06/0268)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 5
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 303519
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/09:00022137
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • antioxidant; prooxidant; food (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [CFF53F2533D7]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Výživa a potraviny
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 64
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kvasnička, František
  • Ševčík, Rudolf
issn
  • 1211-846X
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 47 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software