About: Barva trvanlivých masných výrobků     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Přídavek antioxidantů získaných extrakcí z koření ovlivnil oxidaci tuků i hemových barviv a tím se projevil na vyšší stabilitě barvy nákroje trvanlivých salámů. Ze sledovaných extraktů koření nejvíce bránily této oxidaci hemových barviv preparáty získané z rozmarýnu, tedy (Bordantix - B a Rozmarýn - R).
  • Přídavek antioxidantů získaných extrakcí z koření ovlivnil oxidaci tuků i hemových barviv a tím se projevil na vyšší stabilitě barvy nákroje trvanlivých salámů. Ze sledovaných extraktů koření nejvíce bránily této oxidaci hemových barviv preparáty získané z rozmarýnu, tedy (Bordantix - B a Rozmarýn - R). (cs)
  • Oxidation of haem pigments during the production and storage of dry sausages, causes colour degradation from red to brown. Adding antioxidants extracted from spices (rosemary, allspice, nutmeg) to dry sausages can reduce the extent of haem pigments oxidation and provide colour stabilization. Best results were achieved using antioxidants based on rosemary. The colour was evaluated using video image analysis (NIS Elements 2.0 software). On scanned images , muscle tissue areas were chosen by suitable thresholding and their colour was measured. Video image analysis proved to be a suitable method for evaluation of colour changes in dry sausages. (en)
Title
  • Barva trvanlivých masných výrobků
  • Barva trvanlivých masných výrobků (cs)
  • The colour of dry meat products (en)
skos:prefLabel
  • Barva trvanlivých masných výrobků
  • Barva trvanlivých masných výrobků (cs)
  • The colour of dry meat products (en)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/07:00017991!RIV08-MSM-22330___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 190-193
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(FT-TA3/059), Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 411386
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/07:00017991
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • colour; meat products; antioxidants; spices (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [F50F78FB689C]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Bratislava
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Zborník referátových a posterových príspevkov z XXI. vedeckej konferencie Cudzorodé látky v požívatinách.
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pipek, Petr
  • Staruch, Ladislav
  • Bělková, Bo-Anne
  • Vernerová, Jarmila
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Slovenská technická univerzita v Bratislave
https://schema.org/isbn
  • 978-80-227-2774-7
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 110 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software