Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Přídavek antioxidantů získaných extrakcí z koření ovlivnil oxidaci tuků i hemových barviv a tím se projevil na vyšší stabilitě barvy nákroje trvanlivých salámů. Ze sledovaných extraktů koření nejvíce bránily této oxidaci hemových barviv preparáty získané z rozmarýnu, tedy (Bordantix - B a Rozmarýn - R).
- Přídavek antioxidantů získaných extrakcí z koření ovlivnil oxidaci tuků i hemových barviv a tím se projevil na vyšší stabilitě barvy nákroje trvanlivých salámů. Ze sledovaných extraktů koření nejvíce bránily této oxidaci hemových barviv preparáty získané z rozmarýnu, tedy (Bordantix - B a Rozmarýn - R). (cs)
- Oxidation of haem pigments during the production and storage of dry sausages, causes colour degradation from red to brown. Adding antioxidants extracted from spices (rosemary, allspice, nutmeg) to dry sausages can reduce the extent of haem pigments oxidation and provide colour stabilization. Best results were achieved using antioxidants based on rosemary. The colour was evaluated using video image analysis (NIS Elements 2.0 software). On scanned images , muscle tissue areas were chosen by suitable thresholding and their colour was measured. Video image analysis proved to be a suitable method for evaluation of colour changes in dry sausages. (en)
|
Title
| - Barva trvanlivých masných výrobků
- Barva trvanlivých masných výrobků (cs)
- The colour of dry meat products (en)
|
skos:prefLabel
| - Barva trvanlivých masných výrobků
- Barva trvanlivých masných výrobků (cs)
- The colour of dry meat products (en)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/07:00017991!RIV08-MSM-22330___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| - P(FT-TA3/059), Z(MSM6046137305)
|
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/07:00017991
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - colour; meat products; antioxidants; spices (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Zborník referátových a posterových príspevkov z XXI. vedeckej konferencie Cudzorodé látky v požívatinách.
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Pipek, Petr
- Staruch, Ladislav
- Bělková, Bo-Anne
- Vernerová, Jarmila
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Slovenská technická univerzita v Bratislave
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |