About: Studie kvality kakaového prášku     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Kakaový prášek je nejen výrobkem, avšak v potravinářském průmyslu nachází použití také jako surovina. Vyrábí se z něj např. čokoládové cukrovinky, trvanlivé pečivo, směsi kakaa s cukrem, mléčné nápoje a různé další cukrovinky vyráběné z kakaového prášku aj. Při výrobě čokolády se tradičně vychází z kakaové hmoty. Ke kakaové hmotě se pak přidává cukr, kakaové máslo, případně jeho náhrady. V poslední době se však dostává do popředí i technologie cukrovinek z kakaového prášku. V tom případě je výchozí surovinou kakaový prášek, cukr a náhrady kakaového másla. Objem výroby hmot a cukrovinek z kakaového prášku je srovnatelný s objemem výroby čokolády. Poslední dobou se na trhu, kromě tradičních instantních směsí typu Granko, objevují různé směsi kakaa. Mohou to být směsi kakaa s cukrem, nebo tzv. kakaa na pečení, jejichž deklarované složení je kakaový prášek, mléčný cukr a modifikovaný pšeničný škrobK určení kvality kakaového prášku se jeví jako vhodná metoda infračervená spektroskopie ve střední a blízké o
  • Kakaový prášek je nejen výrobkem, avšak v potravinářském průmyslu nachází použití také jako surovina. Vyrábí se z něj např. čokoládové cukrovinky, trvanlivé pečivo, směsi kakaa s cukrem, mléčné nápoje a různé další cukrovinky vyráběné z kakaového prášku aj. Při výrobě čokolády se tradičně vychází z kakaové hmoty. Ke kakaové hmotě se pak přidává cukr, kakaové máslo, případně jeho náhrady. V poslední době se však dostává do popředí i technologie cukrovinek z kakaového prášku. V tom případě je výchozí surovinou kakaový prášek, cukr a náhrady kakaového másla. Objem výroby hmot a cukrovinek z kakaového prášku je srovnatelný s objemem výroby čokolády. Poslední dobou se na trhu, kromě tradičních instantních směsí typu Granko, objevují různé směsi kakaa. Mohou to být směsi kakaa s cukrem, nebo tzv. kakaa na pečení, jejichž deklarované složení je kakaový prášek, mléčný cukr a modifikovaný pšeničný škrobK určení kvality kakaového prášku se jeví jako vhodná metoda infračervená spektroskopie ve střední a blízké o (cs)
  • Quality of cacao powder: study by MIR and NIR spectroscopy with multivariant analysis (en)
Title
  • Studie kvality kakaového prášku
  • Quality of cocoa powder (en)
  • Studie kvality kakaového prášku (cs)
skos:prefLabel
  • Studie kvality kakaového prášku
  • Quality of cocoa powder (en)
  • Studie kvality kakaového prášku (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/05:00016177!RIV06-MSM-22330___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 300-303
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 545055
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/05:00016177
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • kakaový prášek; kvalita (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [55046720EA0C]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Skalský Dvůr u Bystřice nad Pernštejnem
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Bratislava
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník přednášek z XXXVI. Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Synytsya, Andriy
  • Čopíková, Jana
  • Coimbra, Manuel
  • Suchánek, Miloslav
  • Trilčová, Anežka
  • Křístková, Hana
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Výzkumný ústav potravinářský
https://schema.org/isbn
  • 80-86909-01-8
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software