Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Kakaový prášek je nejen výrobkem, avšak v potravinářském průmyslu nachází použití také jako surovina. Vyrábí se z něj např. čokoládové cukrovinky, trvanlivé pečivo, směsi kakaa s cukrem, mléčné nápoje a různé další cukrovinky vyráběné z kakaového prášku aj. Při výrobě čokolády se tradičně vychází z kakaové hmoty. Ke kakaové hmotě se pak přidává cukr, kakaové máslo, případně jeho náhrady. V poslední době se však dostává do popředí i technologie cukrovinek z kakaového prášku. V tom případě je výchozí surovinou kakaový prášek, cukr a náhrady kakaového másla. Objem výroby hmot a cukrovinek z kakaového prášku je srovnatelný s objemem výroby čokolády. Poslední dobou se na trhu, kromě tradičních instantních směsí typu Granko, objevují různé směsi kakaa. Mohou to být směsi kakaa s cukrem, nebo tzv. kakaa na pečení, jejichž deklarované složení je kakaový prášek, mléčný cukr a modifikovaný pšeničný škrobK určení kvality kakaového prášku se jeví jako vhodná metoda infračervená spektroskopie ve střední a blízké o
- Kakaový prášek je nejen výrobkem, avšak v potravinářském průmyslu nachází použití také jako surovina. Vyrábí se z něj např. čokoládové cukrovinky, trvanlivé pečivo, směsi kakaa s cukrem, mléčné nápoje a různé další cukrovinky vyráběné z kakaového prášku aj. Při výrobě čokolády se tradičně vychází z kakaové hmoty. Ke kakaové hmotě se pak přidává cukr, kakaové máslo, případně jeho náhrady. V poslední době se však dostává do popředí i technologie cukrovinek z kakaového prášku. V tom případě je výchozí surovinou kakaový prášek, cukr a náhrady kakaového másla. Objem výroby hmot a cukrovinek z kakaového prášku je srovnatelný s objemem výroby čokolády. Poslední dobou se na trhu, kromě tradičních instantních směsí typu Granko, objevují různé směsi kakaa. Mohou to být směsi kakaa s cukrem, nebo tzv. kakaa na pečení, jejichž deklarované složení je kakaový prášek, mléčný cukr a modifikovaný pšeničný škrobK určení kvality kakaového prášku se jeví jako vhodná metoda infračervená spektroskopie ve střední a blízké o (cs)
- Quality of cacao powder: study by MIR and NIR spectroscopy with multivariant analysis (en)
|
Title
| - Studie kvality kakaového prášku
- Quality of cocoa powder (en)
- Studie kvality kakaového prášku (cs)
|
skos:prefLabel
| - Studie kvality kakaového prášku
- Quality of cocoa powder (en)
- Studie kvality kakaového prášku (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/05:00016177!RIV06-MSM-22330___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/05:00016177
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - kakaový prášek; kvalita (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| - Skalský Dvůr u Bystřice nad Pernštejnem
|
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník přednášek z XXXVI. Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Synytsya, Andriy
- Čopíková, Jana
- Coimbra, Manuel
- Suchánek, Miloslav
- Trilčová, Anežka
- Křístková, Hana
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Výzkumný ústav potravinářský
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |