About: Masná užitkovost České husy     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The methodic evaluates carcass composition, physical, chemical and sensorial properties of goose meat. The methodic evaluates growth performance, slaughter parameters and meat quality males and females of Czech and Novohradska Goose. Czech Goose grew slowly than Novohradska Goose, however, females of Czech Goose had better feed conversion ratio. There were no differences in dressing out percentage between both genotypes. Czech Goose had non significantly higher percentage of breast and thighs. In nutritional value, significantly higher crude protein and polyunsaturated fatty acid content and sensory properties were in Czech Goose. We assume that Czech Goose can be used in organic production in which meat quality plays an important role. (en)
  • Metodika se zabývá posouzením jatečné hodnoty, fyzikálních, chemických a senzorických vlastností masa. Metodika hodnotí výkrmnost a jatečnou hodnotu houserů a hus české husy a husy novohradské. Růst hus i houserů české husy byl pomalejší než husy novohradské. České husy měly lepší konverzi krmiva ve srovnání s novohradskou husou. Jatečná výtěžnost se u obou genotypů nelišila, česká husa měla nevýzamně podíl cenných partií. Z hlediska chemického složení měly české husy průkazně vyšší obsah bílkovin a polynenasycených mastných kyselin v mase. Česká husy měla výzamně lepší senzorické hodnocení masa. Česká husy může být využita především v ekologické produkci, ve které je rozhodující kvalita produktu.
  • Metodika se zabývá posouzením jatečné hodnoty, fyzikálních, chemických a senzorických vlastností masa. Metodika hodnotí výkrmnost a jatečnou hodnotu houserů a hus české husy a husy novohradské. Růst hus i houserů české husy byl pomalejší než husy novohradské. České husy měly lepší konverzi krmiva ve srovnání s novohradskou husou. Jatečná výtěžnost se u obou genotypů nelišila, česká husa měla nevýzamně podíl cenných partií. Z hlediska chemického složení měly české husy průkazně vyšší obsah bílkovin a polynenasycených mastných kyselin v mase. Česká husy měla výzamně lepší senzorické hodnocení masa. Česká husy může být využita především v ekologické produkci, ve které je rozhodující kvalita produktu. (cs)
Title
  • Masná užitkovost České husy
  • Masná užitkovost České husy (cs)
  • Meat performance of Czech Goose (en)
skos:prefLabel
  • Masná užitkovost České husy
  • Masná užitkovost České husy (cs)
  • Meat performance of Czech Goose (en)
skos:notation
  • ISBN 978-80-213-2496-1
  • RIV/60460709:41210/14:65330!RIV15-MSM-41210___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S, Z(MSM6046070901)
http://linked.open...certifikacniOrgan
  • ÚKZÚZ Havlíčkův Brod
http://linked.open.../datumCertifikace
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • neuvedeno
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 27498
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60460709:41210/14:65330
http://linked.open...terniIdentifikace
  • Česká husa - masná užitkovost
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Czech Goose, Novohradska Goose, performance, carcass yield, meat quality (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [A1E444A521DD]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • 1/2014
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Chodová, Darina
  • Svobodová, Jana
  • Tůmová, Eva
  • Uhlířová, Linda
  • Ketta, Mohamed
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 41210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 46 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software