Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The methodic evaluates carcass composition, physical, chemical and sensorial properties of goose meat. The methodic evaluates growth performance, slaughter parameters and meat quality males and females of Czech and Novohradska Goose. Czech Goose grew slowly than Novohradska Goose, however, females of Czech Goose had better feed conversion ratio. There were no differences in dressing out percentage between both genotypes. Czech Goose had non significantly higher percentage of breast and thighs. In nutritional value, significantly higher crude protein and polyunsaturated fatty acid content and sensory properties were in Czech Goose. We assume that Czech Goose can be used in organic production in which meat quality plays an important role. (en)
- Metodika se zabývá posouzením jatečné hodnoty, fyzikálních, chemických a senzorických vlastností masa. Metodika hodnotí výkrmnost a jatečnou hodnotu houserů a hus české husy a husy novohradské. Růst hus i houserů české husy byl pomalejší než husy novohradské. České husy měly lepší konverzi krmiva ve srovnání s novohradskou husou. Jatečná výtěžnost se u obou genotypů nelišila, česká husa měla nevýzamně podíl cenných partií. Z hlediska chemického složení měly české husy průkazně vyšší obsah bílkovin a polynenasycených mastných kyselin v mase. Česká husy měla výzamně lepší senzorické hodnocení masa. Česká husy může být využita především v ekologické produkci, ve které je rozhodující kvalita produktu.
- Metodika se zabývá posouzením jatečné hodnoty, fyzikálních, chemických a senzorických vlastností masa. Metodika hodnotí výkrmnost a jatečnou hodnotu houserů a hus české husy a husy novohradské. Růst hus i houserů české husy byl pomalejší než husy novohradské. České husy měly lepší konverzi krmiva ve srovnání s novohradskou husou. Jatečná výtěžnost se u obou genotypů nelišila, česká husa měla nevýzamně podíl cenných partií. Z hlediska chemického složení měly české husy průkazně vyšší obsah bílkovin a polynenasycených mastných kyselin v mase. Česká husy měla výzamně lepší senzorické hodnocení masa. Česká husy může být využita především v ekologické produkci, ve které je rozhodující kvalita produktu. (cs)
|
Title
| - Masná užitkovost České husy
- Masná užitkovost České husy (cs)
- Meat performance of Czech Goose (en)
|
skos:prefLabel
| - Masná užitkovost České husy
- Masná užitkovost České husy (cs)
- Meat performance of Czech Goose (en)
|
skos:notation
| - ISBN 978-80-213-2496-1
- RIV/60460709:41210/14:65330!RIV15-MSM-41210___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...certifikacniOrgan
| |
http://linked.open.../datumCertifikace
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...onomickeParametry
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60460709:41210/14:65330
|
http://linked.open...terniIdentifikace
| - Česká husa - masná užitkovost
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Czech Goose, Novohradska Goose, performance, carcass yield, meat quality (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...echnickeParametry
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Chodová, Darina
- Svobodová, Jana
- Tůmová, Eva
- Uhlířová, Linda
- Ketta, Mohamed
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |