About: ZÁVISLOST ZMASILOSTI JATEČNÝCH PRASAT NA PORÁŽKOVÉ HMOTNOSTI     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The development of the pig genetic potential for meat efficiency requires consistent monitoring and analysis of the all factors including slaughter weight, which scientifically affects the results of the optimal realization of the pigs slaughters. Investigation of the slaughter weight of the pigs and percentage of lean meat was confirmed, that while increasing of the slaughter weight the percentage of lean meat is decreased. On the basis of this assessment the optimal slaughter weight for slaughter pigs was suggested. The limit of the slaughter weight of the pigs for optimal realization to the category S and E is up to 110 kg. The optimal weight of the pigs fluctuates between 105 – 107 kg. The data about the meatiness are then the feedback information for breeders and authors of hybridization programs. Thanks to statistical data it is possible to lead better the breeding and the total production of slaughter pigs. (en)
  • Rozvíjení genetického potenciálu prasat pro masnou užitkovost vyžaduje dùsledné sledování a vyhodnocování všech faktorù vèetnì vyskladòovací hmotnosti, která výsledky optimálního zpenìžování jateèných prasat výraznì ovlivòuje. Sledování závislosti mezi porážkovou hmotností jateèných prasat a podílem libové svaloviny byla potvrzena skuteènost, že se zvyšující se porážkovou hmotností dochází ke snižování podílu libového masa. Na základì provedeného šetøení byla navržena optimální porážková hmotnost pro jateèná prasata. Hranice živé hmotnosti pro optimální zatøiïování do kategorii S a E je do 110 kg. Ve sledovaném souboru se optimální hmotnost pohybovala v rozmezí 105-107 kg. Údaje o zmasilosti jsou potom zpìtnou informací pro šlechtitele a tvùrce hybridizaèních programù. Díky tìmto získaným údajùm lze lépe usmìròovat plemenitbu a celkovou produkci jateèných prasat.
  • Rozvíjení genetického potenciálu prasat pro masnou užitkovost vyžaduje dùsledné sledování a vyhodnocování všech faktorù vèetnì vyskladòovací hmotnosti, která výsledky optimálního zpenìžování jateèných prasat výraznì ovlivòuje. Sledování závislosti mezi porážkovou hmotností jateèných prasat a podílem libové svaloviny byla potvrzena skuteènost, že se zvyšující se porážkovou hmotností dochází ke snižování podílu libového masa. Na základì provedeného šetøení byla navržena optimální porážková hmotnost pro jateèná prasata. Hranice živé hmotnosti pro optimální zatøiïování do kategorii S a E je do 110 kg. Ve sledovaném souboru se optimální hmotnost pohybovala v rozmezí 105-107 kg. Údaje o zmasilosti jsou potom zpìtnou informací pro šlechtitele a tvùrce hybridizaèních programù. Díky tìmto získaným údajùm lze lépe usmìròovat plemenitbu a celkovou produkci jateèných prasat. (cs)
Title
  • ZÁVISLOST ZMASILOSTI JATEČNÝCH PRASAT NA PORÁŽKOVÉ HMOTNOSTI
  • ZÁVISLOST ZMASILOSTI JATEČNÝCH PRASAT NA PORÁŽKOVÉ HMOTNOSTI (cs)
  • RELATION OF MEATINESS OF SLAUGHTER PIGS TO SLAUGHTER WEIGHT (en)
skos:prefLabel
  • ZÁVISLOST ZMASILOSTI JATEČNÝCH PRASAT NA PORÁŽKOVÉ HMOTNOSTI
  • ZÁVISLOST ZMASILOSTI JATEČNÝCH PRASAT NA PORÁŽKOVÉ HMOTNOSTI (cs)
  • RELATION OF MEATINESS OF SLAUGHTER PIGS TO SLAUGHTER WEIGHT (en)
skos:notation
  • RIV/60460709:41110/05:9891!RIV06-GA0-41110___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 357;360
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(GP525/02/D172), Z(MSM6046070901)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 551967
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60460709:41110/05:9891
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • weight, slaughter pigs and percentage of lean meat (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [B9571249BD33]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • JU České Budějovice
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • JU České Budějovice
http://linked.open...vEdiceCisloSvazku
  • Neuvedeno, 0
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Aktuální problémy šlechtění chovu, zdraví a produkce prasat
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kovářová, Kateřina
  • Samek, Miroslav
  • Kunc, P.
  • Ledvinka, Zdeněk
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
https://schema.org/isbn
  • 80-85645-50-5
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 41110
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software