About: FUZZY LOGIC APPROACH TO FOOD QUALITY EVALUATION     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • With regard to a competitive environment in the food producer’s community are the producers forced to determine the chances of a new product before its introduction on the market. The most consumers make their decisions based on price, on product quality provided by the producer and on their own sensorial evaluation. This consumer’s evaluation of the product and the consumer’s decision are possible to simulate by the fuzzy logic. The fuzzy logic enables to formalize the human’s perception and to work with it. The aim of this article is to describe the fuzzy logic model of consumer’s decision, based on the quality evaluation of the product. (en)
  • V konkurenční společnosti jsou producenti potravin nuceni před vlastním zavedením produktu zjistit jeho šanci na trhu. Většina spotřebitelů se rozhoduje na základě ceny, podle vlastností výrobku udaných výrobcem a podle vlastního vizuálního a senzorického hodnocení. Hodnocení výrobku spotřebitelem a jeho rozhodování lze modelovat pomocí fuzzy logiky. Fuzzy logika umožňuje formalizovat vyjádření vjemu člověka a dále s ním pracovat. V článku bude popsán fuzzy model rozhodování spotřebitele při hodnocení jakosti produktu.
  • V konkurenční společnosti jsou producenti potravin nuceni před vlastním zavedením produktu zjistit jeho šanci na trhu. Většina spotřebitelů se rozhoduje na základě ceny, podle vlastností výrobku udaných výrobcem a podle vlastního vizuálního a senzorického hodnocení. Hodnocení výrobku spotřebitelem a jeho rozhodování lze modelovat pomocí fuzzy logiky. Fuzzy logika umožňuje formalizovat vyjádření vjemu člověka a dále s ním pracovat. V článku bude popsán fuzzy model rozhodování spotřebitele při hodnocení jakosti produktu. (cs)
Title
  • FUZZY LOGIC APPROACH TO FOOD QUALITY EVALUATION (en)
  • MODELOVÁNÍ HODNOCENÍ POTRAVIN FUZZY POSTUPY
  • MODELOVÁNÍ HODNOCENÍ POTRAVIN FUZZY POSTUPY (cs)
skos:prefLabel
  • FUZZY LOGIC APPROACH TO FOOD QUALITY EVALUATION (en)
  • MODELOVÁNÍ HODNOCENÍ POTRAVIN FUZZY POSTUPY
  • MODELOVÁNÍ HODNOCENÍ POTRAVIN FUZZY POSTUPY (cs)
skos:notation
  • RIV/60460709:41110/04:5772!RIV/2005/GA0/411105/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 43;47
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(GP525/02/D172)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • Neuvedeno
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 574104
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60460709:41110/04:5772
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • consumer, food quality, food evaluation, fuzzy logic (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [26F1D671B456]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Acta Universitatis Bohemiae Meridionales, The Scientific Journal for Economics, Management and Trade
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 0
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kovářová, Kateřina
  • Samek, Miroslav
issn
  • 1212-3285
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 41110
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software