About: The study of specific markers of Czech beer - 2012     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Presentation at the board of directors meeting CBMA in Velke Popovice, which was focused at the study results specific markers of the Czech beer.The majority of Czech beers contain residual (unfermented) extract. One of the most typical characteristics of a Czech beer is the difference in attenuation; its long-term recorded limit value is 4.5 %. Another important characteristic typical for Czech beer is bitterness, which is mostly higher in comparison with other lagers, with the limit value at 29 EBC units. Also colour, pH and total polyphenol content are higher in Czech beer. The limit parameters obtained by long-term monitoring were 11.8 EBC, 4.52, and 153 mg/l, respectively.Velké Popovice, February 25, 2013. (en)
  • Přednáška na zasedání představenstva ČSPS ve Velkých Popovicích, která byla zaměřena na výsledky studia specifických markerů Českého piva. Většina českých piv se vyznačuje ve srovnání s pivy zahraničními vyšším obsahem zbytkového extraktu, více jak deset let monitorovaná hodnota rozdílu prokvašení činí 4,5 %. Další významné znaky českého piva jsou charakteristická vyšší hořkost (průměrně 29 jednotek EBC), barva (11, 8 j. EBC), vyšší pH (4,52) a vyšší obsah polyfenolických látek (153 mg/L).Velké Popovice, 25.2.2013.
  • Přednáška na zasedání představenstva ČSPS ve Velkých Popovicích, která byla zaměřena na výsledky studia specifických markerů Českého piva. Většina českých piv se vyznačuje ve srovnání s pivy zahraničními vyšším obsahem zbytkového extraktu, více jak deset let monitorovaná hodnota rozdílu prokvašení činí 4,5 %. Další významné znaky českého piva jsou charakteristická vyšší hořkost (průměrně 29 jednotek EBC), barva (11, 8 j. EBC), vyšší pH (4,52) a vyšší obsah polyfenolických látek (153 mg/L).Velké Popovice, 25.2.2013. (cs)
Title
  • The study of specific markers of Czech beer - 2012 (en)
  • Studium specifických markerů Českého piva – 2012
  • Studium specifických markerů Českého piva – 2012 (cs)
skos:prefLabel
  • The study of specific markers of Czech beer - 2012 (en)
  • Studium specifických markerů Českého piva – 2012
  • Studium specifických markerů Českého piva – 2012 (cs)
skos:notation
  • RIV/60193697:_____/13:#0000904!RIV14-MZE-60193697
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 108627
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60193697:_____/13:#0000904
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • specific markers; Czech beer; total polyphenols; residual extract; bitterness; colour; pH (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [C27C212D9112]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Olšovská, Jana
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 41 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software