Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Presentation at the board of directors meeting CBMA in Velke Popovice, which was focused at the study results specific markers of the Czech beer.The majority of Czech beers contain residual (unfermented) extract. One of the most typical characteristics of a Czech beer is the difference in attenuation; its long-term recorded limit value is 4.5 %. Another important characteristic typical for Czech beer is bitterness, which is mostly higher in comparison with other lagers, with the limit value at 29 EBC units. Also colour, pH and total polyphenol content are higher in Czech beer. The limit parameters obtained by long-term monitoring were 11.8 EBC, 4.52, and 153 mg/l, respectively.Velké Popovice, February 25, 2013. (en)
- Přednáška na zasedání představenstva ČSPS ve Velkých Popovicích, která byla zaměřena na výsledky studia specifických markerů Českého piva. Většina českých piv se vyznačuje ve srovnání s pivy zahraničními vyšším obsahem zbytkového extraktu, více jak deset let monitorovaná hodnota rozdílu prokvašení činí 4,5 %. Další významné znaky českého piva jsou charakteristická vyšší hořkost (průměrně 29 jednotek EBC), barva (11, 8 j. EBC), vyšší pH (4,52) a vyšší obsah polyfenolických látek (153 mg/L).Velké Popovice, 25.2.2013.
- Přednáška na zasedání představenstva ČSPS ve Velkých Popovicích, která byla zaměřena na výsledky studia specifických markerů Českého piva. Většina českých piv se vyznačuje ve srovnání s pivy zahraničními vyšším obsahem zbytkového extraktu, více jak deset let monitorovaná hodnota rozdílu prokvašení činí 4,5 %. Další významné znaky českého piva jsou charakteristická vyšší hořkost (průměrně 29 jednotek EBC), barva (11, 8 j. EBC), vyšší pH (4,52) a vyšší obsah polyfenolických látek (153 mg/L).Velké Popovice, 25.2.2013. (cs)
|
Title
| - The study of specific markers of Czech beer - 2012 (en)
- Studium specifických markerů Českého piva – 2012
- Studium specifických markerů Českého piva – 2012 (cs)
|
skos:prefLabel
| - The study of specific markers of Czech beer - 2012 (en)
- Studium specifických markerů Českého piva – 2012
- Studium specifických markerů Českého piva – 2012 (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60193697:_____/13:#0000904!RIV14-MZE-60193697
|
http://linked.open...avai/predkladatel
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60193697:_____/13:#0000904
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - specific markers; Czech beer; total polyphenols; residual extract; bitterness; colour; pH (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| |