About: Využití extrakce na míchací tyčince při analýze některých senzoricky aktivních látek v pivu a její porovnání se zavedenými postupy     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Ke stanovení senzoricky aktivních látek se používají takové metody jako destilace, extrakce kapalina-kapalina nebo headspace metody. V nedávné době se začaly uplatňovat mikroextrakční techniky. Sorpční extrakce na míchací tyčince (SBSE) patří mezi tyto postupy. Tento článek se zabývá využitím SBSE metody následované reextrakcí stanovovaných látek do rozpouštědla při stanovení některých esterů a vicinálních diketonů v pivu. Linearita, správnost a opakovatelnost metody SBSE byly porovnány se stejnými parametry u destilace s vodní parou následovanou extrakcí kapalina-kapalina v případě stanovení esterů a headspace postupem používaném pro stanovení vicinálních diketonů.
  • Ke stanovení senzoricky aktivních látek se používají takové metody jako destilace, extrakce kapalina-kapalina nebo headspace metody. V nedávné době se začaly uplatňovat mikroextrakční techniky. Sorpční extrakce na míchací tyčince (SBSE) patří mezi tyto postupy. Tento článek se zabývá využitím SBSE metody následované reextrakcí stanovovaných látek do rozpouštědla při stanovení některých esterů a vicinálních diketonů v pivu. Linearita, správnost a opakovatelnost metody SBSE byly porovnány se stejnými parametry u destilace s vodní parou následovanou extrakcí kapalina-kapalina v případě stanovení esterů a headspace postupem používaném pro stanovení vicinálních diketonů. (cs)
  • For the determination of beer flavours wellestablished methods require sample preparation by distillation, liquid-liquid extraction or headspace methods. In the past years, microextraction methods became popular. The stir bar sorption extraction (SBSE) is one of them. This article presents utilization of SBSE followed by solvent re-extraction in the determination of some esters and α-diketones in beer. The parameters (linearity, accuracy and repeatability) and also the determination of compounds of interest by SBSE are compared with steam distillation followed by liquid-liquid extraction, usually used for beer ester analysis, and the headspace technique used for α-diketones. (en)
Title
  • Využití extrakce na míchací tyčince při analýze některých senzoricky aktivních látek v pivu a její porovnání se zavedenými postupy
  • Využití extrakce na míchací tyčince při analýze některých senzoricky aktivních látek v pivu a její porovnání se zavedenými postupy (cs)
  • Utilization of Stir Bar Sorption Extraction in Analysis of Some Beer Flavours and Its Comparison with Established Procedures (en)
skos:prefLabel
  • Využití extrakce na míchací tyčince při analýze některých senzoricky aktivních látek v pivu a její porovnání se zavedenými postupy
  • Využití extrakce na míchací tyčince při analýze některých senzoricky aktivních látek v pivu a její porovnání se zavedenými postupy (cs)
  • Utilization of Stir Bar Sorption Extraction in Analysis of Some Beer Flavours and Its Comparison with Established Procedures (en)
skos:notation
  • RIV/60193697:_____/11:#0000647!RIV12-MSM-60193697
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I, Z(MSM6019369701)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 6
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 240482
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60193697:_____/11:#0000647
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • beer; beer flavours; stir bar sorptive extraction (SBSE) (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [6DC1162590A2]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Chemické listy
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 105
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Dvořák, Josef
  • Horák, Tomáš
  • Kellner, Vladimír
  • Čejka, Pavel
  • Hašková, Danuša
  • Jurková, Marie
  • Čulík, Jiří
http://linked.open...ain/vavai/riv/wos
  • 000292014200009
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 0009-2770
number of pages
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 47 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software