Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - By this methodology laboratory equipped with gas chromatograph and flame ionization detector can quickly determinate medium-chain fatty acids (caproic, caprylic, nonanoic, capric, lauric acid) in beer after easy and low cost extraction using solid phase microextraction (SPME) method. This methodology can be used for routine control of beer, intermediate products and beverages based on malt and beer. (en)
- Předkládaná metodika umožňuje laboratoři vybavené plynovým chromatografem s plamenoionizačním detektorem rychlé stanovení nižších mastných kyselin (kapronová, kaprylová, nonanová, kaprinová, laurová kyselina) v pivu po jednoduchém a levném vyextrahování sledovaných látek ze vzorku pomocí metody mikroextrakce na pevné fázi (SPME). Metodika je použitelná pro kontrolu piva, jeho meziproduktů a nápojů na bázi sladu a piva.
- Předkládaná metodika umožňuje laboratoři vybavené plynovým chromatografem s plamenoionizačním detektorem rychlé stanovení nižších mastných kyselin (kapronová, kaprylová, nonanová, kaprinová, laurová kyselina) v pivu po jednoduchém a levném vyextrahování sledovaných látek ze vzorku pomocí metody mikroextrakce na pevné fázi (SPME). Metodika je použitelná pro kontrolu piva, jeho meziproduktů a nápojů na bázi sladu a piva. (cs)
|
Title
| - Stanovení nižších mastných kyselin v pivu metodou SPME
- Stanovení nižších mastných kyselin v pivu metodou SPME (cs)
- Determination of medium-chain fatty acids in beer by SPME method (en)
|
skos:prefLabel
| - Stanovení nižších mastných kyselin v pivu metodou SPME
- Stanovení nižších mastných kyselin v pivu metodou SPME (cs)
- Determination of medium-chain fatty acids in beer by SPME method (en)
|
skos:notation
| - RIV/60193697:_____/10:#0000567!RIV11-MSM-60193697
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...certifikacniOrgan
| - MZE, Úsek potravinářských výrob – Úřad pro potraviny, Odbor bezpečnosti potravin, Těšnov 17, 117 05 Praha 1 (Oponentské řízení: Doc. Ing. Pavel Dostálek, CSc. – VŠCHT Praha, Ing. Petr Cuhra – SZPI Praha)
|
http://linked.open.../datumCertifikace
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...onomickeParametry
| - Metodika snižuje vstupní investice (vakuový manifold a pumpa) o desítky tisíc Kč oproti běžně používané SPE metodě. Protože jde o postup bez použití rozpouštědla, je metoda šetrná k životnímu prostředí. Tím dochází k dalšímu snížení nákladů na analýzu.
|
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60193697:_____/10:#0000567
|
http://linked.open...terniIdentifikace
| |
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - medium-chain fatty acids; GC; SPME; beer (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...okalizaceVysledku
| - AZL, VÚPS, a.s., Pivovarský ústav Praha
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...echnickeParametry
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Dvořák, Josef
- Horák, Tomáš
- Kellner, Vladimír
- Čejka, Pavel
- Hašková, Danuša
- Jurková, Marie
- Čulík, Jiří
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |