AttributesValues
rdf:type
Description
  • Solid-phase microextraction (SPME) and stir bar sorptive extraction (SBSE) are modern and simple sample preparation procedures. This study is focused on utilization of these techniques for the determination of fatty acids in beer. While from the coated fiber of the SPME analytes were thermally desorbed in the hot injector of the gas chromatograph equipped with a fused silica capillary column ZB-WAX and a flame ionisation detector thus in SBSE procedure analytes were desorbed by solvent back extraction and then analysed by gas chromatography. Working parameters and advantages together with limitations of both sample preparation methods are shown. (en)
  • Mikroextrakce na pevné fázi (SPME) a sorpční extrakce na míchací tyčince (SBSE) patří mezi moderní, jednoduché postupy přípravy vzorků. Tato práce se zabývá využitím těchto technik pro stanovení mastných kyselin v pivu. Zatímco z SPME vlákna byly analyty uvolněny termální desorpcí ve vyhřátém injektoru plynového chromatografu vybaveného křemennou kapilární kolonou ZB-WAX a plamenoionizačním detektorem, tak z míchací tyčinky byly vyextrahované látky uvolněny po zpětné extrakci do malého množství rozpouštědla a pak stanoveny na plynovém chromatografu. Kromě pracovních charakteristik obou postupů jsou uvedeny výhody a omezení té které metody.
  • Mikroextrakce na pevné fázi (SPME) a sorpční extrakce na míchací tyčince (SBSE) patří mezi moderní, jednoduché postupy přípravy vzorků. Tato práce se zabývá využitím těchto technik pro stanovení mastných kyselin v pivu. Zatímco z SPME vlákna byly analyty uvolněny termální desorpcí ve vyhřátém injektoru plynového chromatografu vybaveného křemennou kapilární kolonou ZB-WAX a plamenoionizačním detektorem, tak z míchací tyčinky byly vyextrahované látky uvolněny po zpětné extrakci do malého množství rozpouštědla a pak stanoveny na plynovém chromatografu. Kromě pracovních charakteristik obou postupů jsou uvedeny výhody a omezení té které metody. (cs)
Title
  • Možnosti využití moderních metod přípravy vzorků pro plynově chromatografické analýzy při analýze nápojů a zejména piva. Část 3. – Mikroextrakce na pevné fázi a extrakce na míchací tyčince při analýze mastných kyselin v pivu
  • Possibilities of utilization of modern sample preparation methods for gas chromatographic analysis of beverages and especially beer. Part III. – Solid-phase microextraction and stir bar sorptive extraction in fatty acids analysis in beer (en)
  • Možnosti využití moderních metod přípravy vzorků pro plynově chromatografické analýzy při analýze nápojů a zejména piva. Část 3. – Mikroextrakce na pevné fázi a extrakce na míchací tyčince při analýze mastných kyselin v pivu (cs)
skos:prefLabel
  • Možnosti využití moderních metod přípravy vzorků pro plynově chromatografické analýzy při analýze nápojů a zejména piva. Část 3. – Mikroextrakce na pevné fázi a extrakce na míchací tyčince při analýze mastných kyselin v pivu
  • Possibilities of utilization of modern sample preparation methods for gas chromatographic analysis of beverages and especially beer. Part III. – Solid-phase microextraction and stir bar sorptive extraction in fatty acids analysis in beer (en)
  • Možnosti využití moderních metod přípravy vzorků pro plynově chromatografické analýzy při analýze nápojů a zejména piva. Část 3. – Mikroextrakce na pevné fázi a extrakce na míchací tyčince při analýze mastných kyselin v pivu (cs)
skos:notation
  • RIV/60193697:_____/10:#0000564!RIV11-MSM-60193697
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6019369701)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 11-12
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 272955
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60193697:_____/10:#0000564
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • gas chromatography; solid-phase microextraction (SPME); stir bar sorptive extraction (SBSE); beer; fatty acids (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [56A6316C98C4]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Kvasný průmysl
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 56
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Dvořák, Josef
  • Horák, Tomáš
  • Kellner, Vladimír
  • Čejka, Pavel
  • Hašková, Danuša
  • Jurková, Marie
  • Čulík, Jiří
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 0023-5830
number of pages
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 47 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software