About: Modifikace metodiky stanovení fyziologického stavu násadních kvasnic měřením jejich acidifikační síly     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Methodology is intended for routine assessment of physiological state of pitching yeast in brewing laboratory. During fermentation and storage yeast cells are exposed to several stress factors, that may have adverse effects on their physiological state. Operational control of the yeast used for repeated pitching is important in terms of technology and beer sensory quality. Application of the methodology prevents disturbances of main fermentation caused by decreased yeast vitality, and contributes to the harmony of beer sensorial quality. (en)
  • Metodika je určena pro rutinní stanovení fyziologického stavu násadních kvasnic v provozní pivovarské laboratoři. Stresové faktory v průběhu kvasného cyklu i při skladování kvasnic před dalším nasazením nepříznivě ovlivňují fyziologický stav kvasnic. Operativní kontrola násadních kvasnic při jejich opakovaném nasazení v provozu je důležitá jak z technologického hlediska, tak z hlediska senzorické kvality piva. Aplikace metody zabrání poruchám při hlavním kvašení způsobeným zhoršeným fyziologickým stavem kvasnic a přispěje k vyrovnané senzorické kvalitě produkovaného piva.
  • Metodika je určena pro rutinní stanovení fyziologického stavu násadních kvasnic v provozní pivovarské laboratoři. Stresové faktory v průběhu kvasného cyklu i při skladování kvasnic před dalším nasazením nepříznivě ovlivňují fyziologický stav kvasnic. Operativní kontrola násadních kvasnic při jejich opakovaném nasazení v provozu je důležitá jak z technologického hlediska, tak z hlediska senzorické kvality piva. Aplikace metody zabrání poruchám při hlavním kvašení způsobeným zhoršeným fyziologickým stavem kvasnic a přispěje k vyrovnané senzorické kvalitě produkovaného piva. (cs)
Title
  • Modifikace metodiky stanovení fyziologického stavu násadních kvasnic měřením jejich acidifikační síly
  • Modifikace metodiky stanovení fyziologického stavu násadních kvasnic měřením jejich acidifikační síly (cs)
  • Modified methodology for assessing yeast physiological state by acidification power mesurement (en)
skos:prefLabel
  • Modifikace metodiky stanovení fyziologického stavu násadních kvasnic měřením jejich acidifikační síly
  • Modifikace metodiky stanovení fyziologického stavu násadních kvasnic měřením jejich acidifikační síly (cs)
  • Modified methodology for assessing yeast physiological state by acidification power mesurement (en)
skos:notation
  • RIV/60193697:_____/10:#0000546!RIV10-MSM-60193697
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6019369701)
http://linked.open...certifikacniOrgan
  • Úřad pro potraviny , MZE - Sekce potravinářských výrob, Těšnov 17, 117 08 Praha 1; Oponentní řízení : Doc. Ing. Jan Šavel, CSc., Budějovický Budvar, n.p., Ing. Olga Rozsypalová, Státní zemědělská a potravinářská inspekce
http://linked.open.../datumCertifikace
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Zvýšení kvality mikrobiologické kontroly v provozních pivovarských laboratořích.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 272260
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60193697:_____/10:#0000546
http://linked.open...terniIdentifikace
  • 2/2008
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • yeast; pitching yeast; acidification power test; yeast control; physiological state (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [4D1761A0AD5C]
http://linked.open...okalizaceVysledku
  • Oddělení mikrobiologie, Výzkumný ústav pivovarský a a sladařský, a.s., Praha
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Osvědčení č. 11542/2010-17400 o uznání uplatněné certifikované metodiky
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Dienstbier, Miroslav
  • Mikyška, Alexandr
  • Matoulková, Dagmar
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 41 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software