About: Rychlejší plynová chromatografie a její využití v pivovarství. Část III. - Stanovení vybraných semivolatilních senzoricky aktivních látek v pivu     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Použití křemenných kapilárních kolon s novým rozměrem vnitřního průměru 0,18 mm umožňuje zkrátit dobu plynově chromatogfafické analýzy, aniž by došlo ke zhoršení účinnosti separace. Předložená studie se zabývá využitím těchto kolon v porovnání s běžně používanými kolonami o vnitřním průměru 0,32 mm při stanovení některých senzoricky aktivních látek v pivu, jako jsou mastné kyseliny (kyselina isomáselná, máselná, isovalerová, valerová, kapronová, kaprylová, pelargonová, kaprinová, laurová myristová, palmitová, stearová, olejová, linolová, linoleová) a některé vyšší alkoholy. Tyto látky byly z matrice vyextrahovány extrakcí na pevné fázi nebo extrakcí v systému kapalina-kapalina po destilaci s vodní parou. K detekci byl použit plamenoionizační detektor.
  • Použití křemenných kapilárních kolon s novým rozměrem vnitřního průměru 0,18 mm umožňuje zkrátit dobu plynově chromatogfafické analýzy, aniž by došlo ke zhoršení účinnosti separace. Předložená studie se zabývá využitím těchto kolon v porovnání s běžně používanými kolonami o vnitřním průměru 0,32 mm při stanovení některých senzoricky aktivních látek v pivu, jako jsou mastné kyseliny (kyselina isomáselná, máselná, isovalerová, valerová, kapronová, kaprylová, pelargonová, kaprinová, laurová myristová, palmitová, stearová, olejová, linolová, linoleová) a některé vyšší alkoholy. Tyto látky byly z matrice vyextrahovány extrakcí na pevné fázi nebo extrakcí v systému kapalina-kapalina po destilaci s vodní parou. K detekci byl použit plamenoionizační detektor. (cs)
  • Shortening of gas chromatography run time without losing of separation efficiency is available by using of silica capillary columns with new size of internal diameter – 0.18 mm. This work is focussed on application of these narrow bore columns and their comparisons with usually applied columns with 0.32 mm of internal diameter for the determination of some beer flavours as fatty acids (isobutyric, butyric, isovaleric, valeric, caproic, caprylic, pelargonic, capric, lauric, myristic, palmitic, stearic, oleic, linoleic, linolenic acids) and some higher alcohols. These compounds were extracted from beer matrix by solid phase extraction methods or by steam distillation followed liquid-liquid extraction procedures. Flame ionization detector was used for the detection of these analytes. (en)
Title
  • Rychlejší plynová chromatografie a její využití v pivovarství. Část III. - Stanovení vybraných semivolatilních senzoricky aktivních látek v pivu
  • Rychlejší plynová chromatografie a její využití v pivovarství. Část III. - Stanovení vybraných semivolatilních senzoricky aktivních látek v pivu (cs)
  • Faster gas chromatography and its utilization in brewing. Part III. - The determination of some low volatile beer flavours (en)
skos:prefLabel
  • Rychlejší plynová chromatografie a její využití v pivovarství. Část III. - Stanovení vybraných semivolatilních senzoricky aktivních látek v pivu
  • Rychlejší plynová chromatografie a její využití v pivovarství. Část III. - Stanovení vybraných semivolatilních senzoricky aktivních látek v pivu (cs)
  • Faster gas chromatography and its utilization in brewing. Part III. - The determination of some low volatile beer flavours (en)
skos:notation
  • RIV/60193697:_____/09:#0000513!RIV10-MSM-60193697
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6019369701)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 11-12
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 340158
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60193697:_____/09:#0000513
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • faster gas chromatography; beer flavours; beer; low volatile beer flavours (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [D910634713E9]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Kvasný průmysl
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 55
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Dvořák, Josef
  • Horák, Tomáš
  • Kellner, Vladimír
  • Čejka, Pavel
  • Hašková, Danuša
  • Jurková, Marie
  • Čulík, Jiří
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 0023-5830
number of pages
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.116 as of Feb 22 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3239 as of Feb 22 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 77 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software