Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Using of faster gas chromatography is one way how the requirement of quick getting of results could be solved. Silica capillary columns with new size of internal diameter – 0.18 mm – are now available on the market. This study is focussed on applications of these narrow bore columns and their comparisons with usually applied columns with 0.32 mm of internal diameter for determination of high volatile beer flavours. All of these compounds were extracted from beer matrix by headspace method. Flame ionization detector was used for the detection of these analytes. (en)
- Jedním ze způsobů, jak reagovat na požadavky brzkého získání výsledků analytických rozborů, je použití rychlejší chromatografie. Na trhu se nedávno objevily křemenné kapilární kolony s novým rozměrem vnitřního průměru 0,18 mm. Tato práce se zaměřuje na možnosti využití právě těchto kapilárních kolon v porovnání s běžně používanými kolonami o vnitřním průměru 0,32 mm pro stanovení velmi těkavých senzoricky aktivních látek v pivu. Tyto látky byly z matrice vyextrahovány metodou headspace, k detekci byl použit plamenoionizační detektor.
- Jedním ze způsobů, jak reagovat na požadavky brzkého získání výsledků analytických rozborů, je použití rychlejší chromatografie. Na trhu se nedávno objevily křemenné kapilární kolony s novým rozměrem vnitřního průměru 0,18 mm. Tato práce se zaměřuje na možnosti využití právě těchto kapilárních kolon v porovnání s běžně používanými kolonami o vnitřním průměru 0,32 mm pro stanovení velmi těkavých senzoricky aktivních látek v pivu. Tyto látky byly z matrice vyextrahovány metodou headspace, k detekci byl použit plamenoionizační detektor. (cs)
|
Title
| - Rychlejší plynová chromatografie a její využití v pivovarství. Část II. - Stanovení vysoce těkavých senzoricky aktivních látek v pivu po extrakci headspace metodou
- Faster gas chromatography and its utilization in brewing. Part II. - The determination of high volatile beer flavours after headspace extraction (en)
- Rychlejší plynová chromatografie a její využití v pivovarství. Část II. - Stanovení vysoce těkavých senzoricky aktivních látek v pivu po extrakci headspace metodou (cs)
|
skos:prefLabel
| - Rychlejší plynová chromatografie a její využití v pivovarství. Část II. - Stanovení vysoce těkavých senzoricky aktivních látek v pivu po extrakci headspace metodou
- Faster gas chromatography and its utilization in brewing. Part II. - The determination of high volatile beer flavours after headspace extraction (en)
- Rychlejší plynová chromatografie a její využití v pivovarství. Část II. - Stanovení vysoce těkavých senzoricky aktivních látek v pivu po extrakci headspace metodou (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60193697:_____/09:#0000512!RIV10-MSM-60193697
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60193697:_____/09:#0000512
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - faster gas chromatography; headspace method; high volatile beer flavours; beer (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Dvořák, Josef
- Horák, Tomáš
- Kellner, Vladimír
- Čejka, Pavel
- Hašková, Danuša
- Jurková, Marie
- Čulík, Jiří
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |