About: Brewing value of Czech and Moravian hops of the year crop 2008     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Evaluation of alpha - and beta -bitter acids content of hops in hops crop 2008 in The Czech Republic was carried out. Study concerned all growing areas – Žatec, Úštěk and Tršice area. Hops were analyzed according to EBC method 7.7 (HPLC). Average value of bitter acids content of Saaz hops variety in The Czech Republic was alpha = 3,7 % (Žatec growing area 3,8 %, Úštěk growing area 3,8 %, Tršice growing area 3,3 % ), beta = 4,6 %. The value of alpha -bitter acids was higher in 0,8 % compare to results of year 2007 and it was higher in 0,8 % compare to 15 years average. The content of beta -bitter acids was in 0,2 % lower compare to 15 years average. Average values of variety Sládek in The Czech Republic were alpha = 6,6%, β = 6,1 %. The value of alpha -bitter acids was in 0,2 % higher compare to 5 years average. Average values of variety Premiant was alpha = 10,2 %, beta = 4,8 %. The value of alpha - bitter acids was in 1,4 % higher compare to 5 years average.
  • Evaluation of alpha - and beta -bitter acids content of hops in hops crop 2008 in The Czech Republic was carried out. Study concerned all growing areas – Žatec, Úštěk and Tršice area. Hops were analyzed according to EBC method 7.7 (HPLC). Average value of bitter acids content of Saaz hops variety in The Czech Republic was alpha = 3,7 % (Žatec growing area 3,8 %, Úštěk growing area 3,8 %, Tršice growing area 3,3 % ), beta = 4,6 %. The value of alpha -bitter acids was higher in 0,8 % compare to results of year 2007 and it was higher in 0,8 % compare to 15 years average. The content of beta -bitter acids was in 0,2 % lower compare to 15 years average. Average values of variety Sládek in The Czech Republic were alpha = 6,6%, β = 6,1 %. The value of alpha -bitter acids was in 0,2 % higher compare to 5 years average. Average values of variety Premiant was alpha = 10,2 %, beta = 4,8 %. The value of alpha - bitter acids was in 1,4 % higher compare to 5 years average. (en)
  • Bylo provedeno vyhodnocení obsahu alfa - a beta- hořkých kyselin chmelů ve sklizni 2008 v České republice. Výsledky byly diskutovány v souvislosti s dlouhodobými trendy kvality sklizní českého chmele. Studie zahrnula všechny pěstební oblasti – žateckou, úštěckou a tršickou oblast. Chmele byly analyzovány metodou EBC 7.7 (HPLC). Průměrná hodnota hořkých kyselin odrůdy ŽPČ v České republice byla alfa = 3,7 % (žatecká oblast 3,8 %, úštěcká oblast 3,8 %, tršická oblast 3,3 %), beta = 4,6 %. Hodnota alfa -hořkých kyselin byla o 0,8 % vyšší v porovnání s rokem 2007 a o 0,1 % vyšší v porovnání s průměrem za 15 let. Obsah beta-hořkých kyselin byl o 0,2 % nižší v porovnání s dlouhodobým průměrem. Průměrná hodnota u odrůdy Sládek v ČR byla alfa = 6,6 %, beta = 6,1 %. Hodnota alfa - hořkých kyselin je o 0,2 % vyšší v porovnání s průměrem za 5 let. Průměrná hodnota odrůdy Premiant byla alfa = 10,2 %, beta = 4,8 %. Hodnota alfa - hořkých kyselin byla o 1,4 % vyšší v porovnání s průměrem za 5 let. (cs)
Title
  • Brewing value of Czech and Moravian hops of the year crop 2008
  • Pivovarská hodnota českých a moravských chmelů ze sklizně 2008 (cs)
  • Brewing value of Czech and Moravian hops of the year crop 2008 (en)
skos:prefLabel
  • Brewing value of Czech and Moravian hops of the year crop 2008
  • Pivovarská hodnota českých a moravských chmelů ze sklizně 2008 (cs)
  • Brewing value of Czech and Moravian hops of the year crop 2008 (en)
skos:notation
  • RIV/60193697:_____/09:#0000477!RIV09-MSM-60193697
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6019369701)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 2
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 305505
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60193697:_____/09:#0000477
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • hops crop; Saaz hop; bitter acids (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [3BF47587C347]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Kvasný průmysl
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 55
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Mikyška, Alexandr
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 0023-5830
number of pages
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.116 as of Feb 22 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3239 as of Feb 22 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 67 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software