About: Protected Geographical Indication %22České pivo%22     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Udělení Chráněného zeměpisného označení „České pivo“ Evropskou Unií prokázalo výjimečnost tohoto výrobku. Rozlišitelnost Českého piva od piv vyráběných mimo území ČR je dokumentována na rozdílech hodnot řady analytických a senzorických parametrů kvality piva mezi českými a zahraničními pivy. Výjimečnost senzorických vlastností je dána jednak specifickými vlastnostmi českého sladu a českého chmele použitého pro jeho výrobu, jednak specifickou technologií výroby českého sladu a piva. Důkazy přinesl dlouholetý výzkum provedený Výzkumným ústavem pivovarským a sladařským. Je spefikována požadovaná kvalita pivovarských surovin (doporučené odrůdy ječmene a chmele, kvalitativní parametry sladu, chmele a vody) a popsán závazný způsob výroby Českého piva. Je popsána analytická a senzorická charakteristika Českého piva. Je popsán způsob analytické kontroly v průběhu výroby Českého piva, způsob průkazu původu a jeho kontroly. (cs)
  • Conferment of Protected Geographical Indication „České pivo“ by European Union manifested exceptionality of this product. Discriminability of Czech beer from beers produced outside of Czech Republic area on differences of series of analytical and sensorial beer quality parameters between Czech and foreign beers is documented. Exceptionality of sensorial features is given partly by specific quality of Czech malt and Czech hops used for its production, partly by specific technology of Czech malt and beer production. The evidence brought long-term research carried out by The Research Institute of Brewing and malting. Required quality of brewing raw materials (recommended barley and hop varieties, qualitative parameters of malt, hops and water) is specified and obligatory process of Czech beer production. Analytical and sensorial characteristics of Czech beer are described. The way of analytical checking in the course of Czech beer production, method of authentication and its verification is described.
  • Conferment of Protected Geographical Indication „České pivo“ by European Union manifested exceptionality of this product. Discriminability of Czech beer from beers produced outside of Czech Republic area on differences of series of analytical and sensorial beer quality parameters between Czech and foreign beers is documented. Exceptionality of sensorial features is given partly by specific quality of Czech malt and Czech hops used for its production, partly by specific technology of Czech malt and beer production. The evidence brought long-term research carried out by The Research Institute of Brewing and malting. Required quality of brewing raw materials (recommended barley and hop varieties, qualitative parameters of malt, hops and water) is specified and obligatory process of Czech beer production. Analytical and sensorial characteristics of Czech beer are described. The way of analytical checking in the course of Czech beer production, method of authentication and its verification is described. (en)
Title
  • Protected Geographical Indication %22České pivo%22 (en)
  • Protected Geographical Indication %22České pivo%22
  • Chráněné zeměpisné označení %22České pivo%22 (cs)
skos:prefLabel
  • Protected Geographical Indication %22České pivo%22 (en)
  • Protected Geographical Indication %22České pivo%22
  • Chráněné zeměpisné označení %22České pivo%22 (cs)
skos:notation
  • RIV/60193697:_____/08:#0000483!RIV09-MSM-60193697
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6019369701)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Ochrana označení %22České pivo%22 nabyla platnost 17.10.2008 (nařízení Komise (ES) č.1014/2008). Zvýšení exportu i tuzemské spotřeby piv vyrobených dle CHZO bude možno specifikovat až koncem roku 2009.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 390619
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60193697:_____/08:#0000483
http://linked.open...terniIdentifikace
  • České pivo
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open...vai/riv/kategorie
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Czech beer; Protected Geographical Indication (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [BBAF33842F23]
http://linked.open...okalizaceVysledku
  • pivovary v ČR
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Popis surovin, technologie výroby, analytických a senzorických vlastností výrobku a průkazu autenticity CHZO %22České pivo%22 v Úředním věstníku Evropské unie, C016, 23/01/2008, s. 0014 – 0022)
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kosař, Karel
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 112 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software