Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The chapter discusses the possibilities of affecting barley quality, genetic and breeding aspects and the effect of agrotechnics on malt homogeneity and some technological parameters. The methods for determination of quality and quality parameters of main barley utility trends are indicated. Malting barley quality is characterized by modification of cell walls, nitrogenous substances and starch. Further, attention is paid to the parameters affecting organoleptic and colloidal characteristics of the final product. Basic quality parameters of barley varieties suitable for production of the “Czech Beer“ are described. Feed barley quality is also mentioned. Chapter mentions the importance of barley as foodstuff in human nutrition (pearls, flakes) or as food adjunct (green barley). Some parameters of food barley quality are characterized. Conclusion of the chapter concerns some of the expected changes in the view of barley quality. (en)
- V kapitole jsou probrány možnosti ovlivnění kvality ječmene. Geneticko-šlechtitelské aspekty a vliv agrotechniky na homogenitu sladu a na některé technologické znaky. Jsou probrány metody pro stanovení kvality a znaky kvality hlavních užitkových směrů ječmene. Sladovnická kvalita ječmene je charakterizována rozluštěním buněčných stěn, dusíkatých látek a škrobu. Dále je věnována pozornost znakům ovlivňujícím senzorické a koloidní vlastnosti finálního výrobku. Jsou popsány základní znaky kvality odrůd ječmene vhodných pro výrobu „Českého piva“. Je vzpomenuta kvalita krmného ječmene. V kapitole je popsán význam ječmene jako potraviny v lidské výživě (kroupy, vločky) nebo jako potravinového doplňku (zelený ječmen). Jsou charakterizovány některé znaky kvality potravinářského ječmene. Závěr kapitoly se dotýká některých očekávaných změn v pohledu na kvalitu ječmene.
- V kapitole jsou probrány možnosti ovlivnění kvality ječmene. Geneticko-šlechtitelské aspekty a vliv agrotechniky na homogenitu sladu a na některé technologické znaky. Jsou probrány metody pro stanovení kvality a znaky kvality hlavních užitkových směrů ječmene. Sladovnická kvalita ječmene je charakterizována rozluštěním buněčných stěn, dusíkatých látek a škrobu. Dále je věnována pozornost znakům ovlivňujícím senzorické a koloidní vlastnosti finálního výrobku. Jsou popsány základní znaky kvality odrůd ječmene vhodných pro výrobu „Českého piva“. Je vzpomenuta kvalita krmného ječmene. V kapitole je popsán význam ječmene jako potraviny v lidské výživě (kroupy, vločky) nebo jako potravinového doplňku (zelený ječmen). Jsou charakterizovány některé znaky kvality potravinářského ječmene. Závěr kapitoly se dotýká některých očekávaných změn v pohledu na kvalitu ječmene. (cs)
|
Title
| - Barley (en)
- Ječmen (cs)
- Ječmen
|
skos:prefLabel
| - Barley (en)
- Ječmen (cs)
- Ječmen
|
skos:notation
| - RIV/60193697:_____/08:#0000404!RIV08-MSM-60193697
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| - P(1M0570), P(GA525/05/0781), Z(MSM6019369701)
|
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60193697:_____/08:#0000404
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - barley; quality; malt; food; feed (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Kvalita rostlinných produktů na prahu 3. tisíciletí
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Ehrenbergerová, Jaroslava
- Psota, Vratislav
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a. s.
|
https://schema.org/isbn
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |