Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The acidification power (AP) test used for assessing and predicting the vitality of brewery yeast has been critically reappraised [1]. The acidification power was evaluated in yeast stored for 0 – 28 days at 4 oC, at different temperatures before and during the test (0 – 55 oC), and at different concentrations of cells and glucose and different cells-to-glucose ratios. All these factors have a strong effect on acidification kinetics and AP value. By contrast, the duration of the lag period between yeast collection and the test (0 – 6 h) has no perceptible effect on AP value. The best results were achieved at saturation concentrations of cells (> 10 g pressed yeast or 14 g yeast slurry per 100 mL) and glucose ( 3 %) and at 25 oC. Since an exact evaluation of acidification characteristics depends strongly on the kinetics of the process, the AP test should include monitoring the time course of the acidification. (en)
- Práce se zabývala kritickým přezkoumáním faktorů ovlivňujících provedení acidifikačního testu (AP-testu) používaného pro stanovení a předpověd vitality pivovarských kvasinek Acidifikační síla byla měřena u kvasnic skladovaných po dobu 0-28 dní při teplotě 4°C, při různých teplotách před a v průběhu testu (0-55°C), při různých koncentracích buněk a glukózy a za různého poměru buňky-glukóza. Všechny tyto faktory značně ovlivňovaly kinetiku acidifikace a hodnotu AP. Naopak doba mezi sběrem kvasnic a provedením testu (0-6 hodin) neměla velký vliv na hodnotu AP. Nejlepších výsledků bylo dosaženo při saturační koncentraci buněk (> 10 g lisovaných kvasnic nebo cca 14 g kvasničné pasty/100 ml) a glukózy (cca 3%) a při teplotě 25°C. Vzhledem k tomu, že přesné stanovení acidifikačních schopností silně závisí na kinetice procesu, mělo by provádění AP-testu zahrnovat i monitoring průběhu acidifikace.
- Práce se zabývala kritickým přezkoumáním faktorů ovlivňujících provedení acidifikačního testu (AP-testu) používaného pro stanovení a předpověd vitality pivovarských kvasinek Acidifikační síla byla měřena u kvasnic skladovaných po dobu 0-28 dní při teplotě 4°C, při různých teplotách před a v průběhu testu (0-55°C), při různých koncentracích buněk a glukózy a za různého poměru buňky-glukóza. Všechny tyto faktory značně ovlivňovaly kinetiku acidifikace a hodnotu AP. Naopak doba mezi sběrem kvasnic a provedením testu (0-6 hodin) neměla velký vliv na hodnotu AP. Nejlepších výsledků bylo dosaženo při saturační koncentraci buněk (> 10 g lisovaných kvasnic nebo cca 14 g kvasničné pasty/100 ml) a glukózy (cca 3%) a při teplotě 25°C. Vzhledem k tomu, že přesné stanovení acidifikačních schopností silně závisí na kinetice procesu, mělo by provádění AP-testu zahrnovat i monitoring průběhu acidifikace. (cs)
|
Title
| - Optimizace testu acidifikační síly pro stanovení kvality kvasnic a jeho použití v pivovarství
- Optimizace testu acidifikační síly pro stanovení kvality kvasnic a jeho použití v pivovarství (cs)
- Optimization of the acidification power test of yeast quality and its use in brewery (en)
|
skos:prefLabel
| - Optimizace testu acidifikační síly pro stanovení kvality kvasnic a jeho použití v pivovarství
- Optimizace testu acidifikační síly pro stanovení kvality kvasnic a jeho použití v pivovarství (cs)
- Optimization of the acidification power test of yeast quality and its use in brewery (en)
|
skos:notation
| - RIV/60193697:_____/07:#0000412!RIV08-MSM-60193697
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| - P(1M0570), Z(MSM6019369701)
|
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60193697:_____/07:#0000412
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - acidification; acidification power; AP; yeasts; brewer´s yeast; vitality (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník přednášek a posterů, 22. Pivovarsko-sladařské dny, Praha, 1.-2. listopad 2007
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Dienstbier, Miroslav
- Kosař, Karel
- Sigler, Karel
- Matoulková, Dagmar
- Gabriel, Petr
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.
|
https://schema.org/isbn
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |