About: Způsob výroby obilných extraktů enzymatickou hydrolýzou     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The main method is controlling the enzymatic hydrolysis of macromolecular grain components for producing the hydrolysate and its concentrate. Enzyme preparations - hydrolases ( the most important being amylases and proteases) - are determined for the controlled hydrolyses – alpha-amylase, beta-amylase, beta-glukanase, protease, glukoamylase, xylanase, xylosidase, mannanase. Mechanical composition of the groats : predominant fraction has particles larger than 1.270 mm, the next fraction with a particle sitze betveen 0.574 to 1.000 mm. A mix of groats and water in a weight ratio of 1 part groats to 4 parts water, or 1 part groats to 6 parts water, or 1 part groats to 9 parts water. Mash infusion with temperature lags corresponding to the optimum temperature of the pertintent enzymes - 45, 55, 65, 70, 80 (°C). After completing the hydrolysis of grain in the reactor and separating out the solid component of the grain, the settlings are separated and the liquid hydrolyzate is thickened. (en)
  • Hlavní metodou je řízená enzymatická hydrolýza makromolekulových komponent obilovin pro výrobu hydrolyzátu a jeho koncentrátu. K řízeným hydrolýzám jsou určeny enzymové preparáty – hydrolasy ( nejdůležitější amylasy a proteasy) – alfa-amylasa, beta-amylasa, beta-glukanasa, proteasa, glukoamylasa, xylanasa, xylosidasa, mannanasa. Mechanické složení šrotu : převládá frakce o velikostech částic větších než 1,270 mm a dále frakce o velikosti částic v intervalu 0,574 až 1,000 mm. Směs šrotu s vodou v hmotnostních poměrech 1 díl šrotu ku 4 dílům vody, nebo 1 díl šrotu ku 6 dílům vody, nebo 1 díl šrotu k 9 dílům vody. Rmutování infuzí s teplotními prodlevami odpovídajícími teplotním optimům příslušných enzymů - 45, 55, 65, 70, 80 (°C). Po ukončení hydrolýz obilovin v reaktoru a separaci pevného podílu obiloviny jsou odděleny kaly na rotační odstředivce a hydrolyzát je zahuštěn na vakuové odparce.
  • Hlavní metodou je řízená enzymatická hydrolýza makromolekulových komponent obilovin pro výrobu hydrolyzátu a jeho koncentrátu. K řízeným hydrolýzám jsou určeny enzymové preparáty – hydrolasy ( nejdůležitější amylasy a proteasy) – alfa-amylasa, beta-amylasa, beta-glukanasa, proteasa, glukoamylasa, xylanasa, xylosidasa, mannanasa. Mechanické složení šrotu : převládá frakce o velikostech částic větších než 1,270 mm a dále frakce o velikosti částic v intervalu 0,574 až 1,000 mm. Směs šrotu s vodou v hmotnostních poměrech 1 díl šrotu ku 4 dílům vody, nebo 1 díl šrotu ku 6 dílům vody, nebo 1 díl šrotu k 9 dílům vody. Rmutování infuzí s teplotními prodlevami odpovídajícími teplotním optimům příslušných enzymů - 45, 55, 65, 70, 80 (°C). Po ukončení hydrolýz obilovin v reaktoru a separaci pevného podílu obiloviny jsou odděleny kaly na rotační odstředivce a hydrolyzát je zahuštěn na vakuové odparce. (cs)
Title
  • Způsob výroby obilných extraktů enzymatickou hydrolýzou
  • Způsob výroby obilných extraktů enzymatickou hydrolýzou (cs)
  • A method for producing grain extracts via enzymatic hydrolysis (en)
skos:prefLabel
  • Způsob výroby obilných extraktů enzymatickou hydrolýzou
  • Způsob výroby obilných extraktů enzymatickou hydrolýzou (cs)
  • A method for producing grain extracts via enzymatic hydrolysis (en)
skos:notation
  • RIV/60193697:_____/07:#0000382!RIV07-MZE-60193697
http://linked.open...tracePatentuVzoru
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1M0570), P(QF3297), Z(MSM6019369701)
http://linked.open...cisloPatentuVzoru
  • 297 950
http://linked.open...eleniPatentuVzoru
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 462935
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60193697:_____/07:#0000382
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • extract; grain; enzymatic hydrolysis; hydrolysate (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [D28A02149726]
http://linked.open.../licencniPoplatek
http://linked.open...ydaniPatentuVzoru
  • Praha
http://linked.open...atelePatentuVzoru
  • Úřad průmyslového vlastnictví
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...ydaniPatentuVzoru
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Brynych, Petr
  • Zoufalý, Tomáš
  • Štancl, J.
  • Mencl, P.
http://linked.open...mniOchranaPatentu
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
http://linked.open...stnikPatentuVzoru
  • Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 35 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software