About: Potravní adaptace plůdku okouna na podmínky intenzivního chovu     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Okoun říční (Perca fluviatilis) je druh, který se v posledních letech začíná uplatňovat v Evropské akvakultuře. Tento experiment byl zaměřen na využití okouna původem z přirozených podmínek v intenzivním chovu. Výhoda postupu je ve využití klimaticky výhodného období pro chov v rybnících s následným dokrmem v recirkulačním systému. Problémem je přechod okouna z přirozené potravy na komerčně vyráběnou směs. Jedním z možných řešení je použití polovlhké diety na začátku přechodu. Použitá směs byla vyrobena z komerčně vyráběných pelet a mletého rybího masa (Abramis brama), respektive bramorového škrobu. My jsme použili ryby s počáteční hmotností 1,17 g a celkovou délkou 504 mm. Aplikace polovlhké směsi výrazně zvýšila míru přežití (52 %, resp.53,3 %) proti suchému krmení (35 %). Větší hmotnostní růst byl zaznamenán u var. A se suchým krmivem (4,44 g). Konečná hmotnost var. B a var. C byla 3,95 g resp. 4,02 g.
  • Okoun říční (Perca fluviatilis) je druh, který se v posledních letech začíná uplatňovat v Evropské akvakultuře. Tento experiment byl zaměřen na využití okouna původem z přirozených podmínek v intenzivním chovu. Výhoda postupu je ve využití klimaticky výhodného období pro chov v rybnících s následným dokrmem v recirkulačním systému. Problémem je přechod okouna z přirozené potravy na komerčně vyráběnou směs. Jedním z možných řešení je použití polovlhké diety na začátku přechodu. Použitá směs byla vyrobena z komerčně vyráběných pelet a mletého rybího masa (Abramis brama), respektive bramorového škrobu. My jsme použili ryby s počáteční hmotností 1,17 g a celkovou délkou 504 mm. Aplikace polovlhké směsi výrazně zvýšila míru přežití (52 %, resp.53,3 %) proti suchému krmení (35 %). Větší hmotnostní růst byl zaznamenán u var. A se suchým krmivem (4,44 g). Konečná hmotnost var. B a var. C byla 3,95 g resp. 4,02 g. (cs)
  • Perch (Perca fluviatilis) is species, which begins exercise in European aquaculture in last few years. This study was specialized in utilization of perch native from natural conditions in intensive rearing. Advantage of this method is in utilization of climatic and nutritional profitable period for breeding perch in ponds with following the final breeding in recirculation system. When this optimal period is over. The problem is with perch ability of conversion from natural food on commercially manufactured pellets. One of possible solving is a using of semi-moist mixture at the beginning of conversion. Used mixture was made from commercially producing pellet and milled fish meat (Abramis brama), respectively amyl. We used fish with initial weight of 1,17 g and total lenght 50,4 mm. Application of semi-moist mixtures markedly improve survival rate (52 %, resp. 53,3 %) as compared with utilization of dry feed (35%). Bigger massic growth was enregistered in var. A with dry feed (individual body weight 4, (en)
Title
  • Potravní adaptace plůdku okouna na podmínky intenzivního chovu
  • Potravní adaptace plůdku okouna na podmínky intenzivního chovu (cs)
  • Dietary adaptation of Eurasian perch on conditions intensive rearing (en)
skos:prefLabel
  • Potravní adaptace plůdku okouna na podmínky intenzivního chovu
  • Potravní adaptace plůdku okouna na podmínky intenzivního chovu (cs)
  • Dietary adaptation of Eurasian perch on conditions intensive rearing (en)
skos:notation
  • RIV/60076658:12610/06:00006981!RIV07-MSM-12610___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 18-24
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S, Z(MSM6007665809)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 1
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 493412
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60076658:12610/06:00006981
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • perch; Perca fluviatilis; feeds; semi-moist mixture; growing (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [598B1B93CD5C]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Bulletin VÚRH Vodňany
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 42
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kouřil, Jan
  • Stejskal, V.
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 0007-389X
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 12610
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software