About: The microbiology and shelf-life of carp fillets stored in different conditions     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The microbiological and sensory changes of carp fillets in different storage conditions were studied. A total number of 80 packaged and unpacked fish samples from freshly killed carp were used. Samples were stored at 3 oC and l5 oC. Mesophilic viable counts, psychrotrophic viable counts, coliform bacteria, enterococci and Escherichia coli were examined during storage. A numeric scale from 1-3 was used for the sensoric analysis. The samples were evaluated for appearance, texture, colour and odour. Mesophilic counts and psychrothropic counts reached 109 cfu.g-1 and 106 cfu.g-1, when stored unpacked at l5 oC.. Lower counts were found when the samples were packaged. The fillets were unacceptable for consumers after 3 to 6 days of storage. Storage of the fillets at 3 oC was more acceptable than that above. Mesophilic viable counts and psychrotrophic viable counts reached 1.8.109 and 5.6.108 cfu.g-1 (unpacked samples) and 1.2.107 and 1.3.106 cfu.g-1 (packaged samples) after 14 days storage. The judges consi (en)
  • Byly studovány mikrobiologické a senzorické změny na filetech z kapra v rozdílných skladovacích podmínkách. Celkem bylo zkoumáno 80 balených a nebalených vzorků z čerstvě zabitých ryb. Vzorky byly skladovány při 3 a 15 oC. Během skladování byly sledovány mesofilní, psychrotrofní bakterie, enterokoky a zárodky Escherichia coli. Numerická stupnice o třech stupních (1-3) byla použita pro sensorickou analýzu. Vzorky byly hodnoceny podle vzhledu, textury, barvy a vůně. Počty mesofilních a psychrotrofních orgamismů dosáhly 109 cfu. g-1 and 106 cfu.g-1, když se skladovaly nebalené při 15 oC. Nižší počty zárodků byly nalezeny na balených vzorcích. Filety byly pro konzumenta nepřijatelné po 3 až 6 dnech skladování. Skladování při 3 oC je přijatelnější. Počty mesofilních a psychrotrofních zárodků dosáhly 1.8.109 a 5.6.108 cfu_g (nebalené vzorky) a 1.2.207 a 1.3.106 cfu/g (balené vzorky) po14 dnech skladování. Vzorky byly po 12 dnech pro konzumenta nepřijatelné. Počty coliformních bakterií a enterokoků
Title
  • The microbiology and shelf-life of carp fillets stored in different conditions
  • The microbiology and shelf-life of carp fillets stored in different conditions (en)
  • The microbiology and shelf-life of carp fillets stored in different conditions (cs)
skos:prefLabel
  • The microbiology and shelf-life of carp fillets stored in different conditions
  • The microbiology and shelf-life of carp fillets stored in different conditions (en)
  • The microbiology and shelf-life of carp fillets stored in different conditions (cs)
skos:notation
  • RIV/60076658:12610/03:00005077!RIV/2004/GA0/126104/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 74-79
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(GA525/02/1077)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 2
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 615388
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60076658:12610/03:00005077
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • fish; microbiology; sensory panel; storage conditions (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • SK - Slovenská republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [1541508AAE60]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Folia veterinaria
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 47
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Křížek, Martin
  • Vácha, František
  • Cupáková, Š.
  • Vorlová, L.
  • Lukášová, J.
issn
  • 0015-5748
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 12610
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software