About: Preparace celých ryb     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The aim of this methodology is to bring the basic procedures and principles how to make permanent preparations of whole fish. It can be used mainly in the fish production companies, where it can help with processing of rendering fish that are no longer suitable for further processing for human consumption. Thus, this methodology can ensure the benefit from no longer needed raw fish body, which would otherwise end in waste. Moreover, this methodology may serve anglers and members of the fishing unions as a manual for preparation and preservation of their fishing trophy. (en)
  • Cílem této metodiky je zájemcům přiblížit a seznámit je se základními postupy a zásadami, při jejichž dodržení jsou schopni připravit trvalý preparát celé ryby. Tato metodika najde využití především v tuzemských produkčních rybářských podnicích, kde může pomoci při zpracování uhynulýchryb, které již nejsou vhodné pro další zpracování pro lidskou spotřebu. Lze tak zajistit zajímavé zhodnocení jinak již odepsané suroviny, která by skončila v kafilerním odpadu. Zároveň tato metodika může posloužit sportovním rybářům a členům rybářských svazů jako návod k preparaci a uchování jejich trofejních úlovků.
  • Cílem této metodiky je zájemcům přiblížit a seznámit je se základními postupy a zásadami, při jejichž dodržení jsou schopni připravit trvalý preparát celé ryby. Tato metodika najde využití především v tuzemských produkčních rybářských podnicích, kde může pomoci při zpracování uhynulýchryb, které již nejsou vhodné pro další zpracování pro lidskou spotřebu. Lze tak zajistit zajímavé zhodnocení jinak již odepsané suroviny, která by skončila v kafilerním odpadu. Zároveň tato metodika může posloužit sportovním rybářům a členům rybářských svazů jako návod k preparaci a uchování jejich trofejních úlovků. (cs)
Title
  • Preparace celých ryb
  • Preparace celých ryb (cs)
  • Taxidermy of whole fish (en)
skos:prefLabel
  • Preparace celých ryb
  • Preparace celých ryb (cs)
  • Taxidermy of whole fish (en)
skos:notation
  • 125/2012 - 16230/Nmet - certfikovaná metodika
  • RIV/60076658:12520/12:43883494!RIV13-MSM-12520___
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(ED2.1.00/01.0024), S
http://linked.open...certifikacniOrgan
  • Ministerstvo zemědělství, Úsek lesního hospodářství, Sekce lesního hospodářství, Odbor státní správy lesů, myslivosti a rybářství, Těšnov 17, 117 05 Praha 1
http://linked.open.../datumCertifikace
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Uhynulé ryby, nevyužitelné pro lidskou spotřebu končí ve většině případů jako odpad v kafileriích. Předložená metodika představuje jednoduché, levné a elegantní řešení problémů při úhynech ryb během výlovů, nebo haváriích. Z této suroviny lze připravit velice hodnotné produkty uplatnitelné na trhu. Při využití této metody může dojít ke zvýšení zisku v ČR na úrovni 100-500 tis. Kč ročně.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 161310
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60076658:12520/12:43883494
http://linked.open...terniIdentifikace
  • 125
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • fish processing; preparation; whole fish; Taxidermy (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [46C4EA8C03FB]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • 125/2012 - 16230/Nmet - certfikovaná metodika
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Bláha, Martin
  • Nebeský, Václav
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 12520
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software