Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The aim of this methodology is to bring the basic procedures and principles how to make permanent preparations of whole fish. It can be used mainly in the fish production companies, where it can help with processing of rendering fish that are no longer suitable for further processing for human consumption. Thus, this methodology can ensure the benefit from no longer needed raw fish body, which would otherwise end in waste. Moreover, this methodology may serve anglers and members of the fishing unions as a manual for preparation and preservation of their fishing trophy. (en)
- Cílem této metodiky je zájemcům přiblížit a seznámit je se základními postupy a zásadami, při jejichž dodržení jsou schopni připravit trvalý preparát celé ryby. Tato metodika najde využití především v tuzemských produkčních rybářských podnicích, kde může pomoci při zpracování uhynulýchryb, které již nejsou vhodné pro další zpracování pro lidskou spotřebu. Lze tak zajistit zajímavé zhodnocení jinak již odepsané suroviny, která by skončila v kafilerním odpadu. Zároveň tato metodika může posloužit sportovním rybářům a členům rybářských svazů jako návod k preparaci a uchování jejich trofejních úlovků.
- Cílem této metodiky je zájemcům přiblížit a seznámit je se základními postupy a zásadami, při jejichž dodržení jsou schopni připravit trvalý preparát celé ryby. Tato metodika najde využití především v tuzemských produkčních rybářských podnicích, kde může pomoci při zpracování uhynulýchryb, které již nejsou vhodné pro další zpracování pro lidskou spotřebu. Lze tak zajistit zajímavé zhodnocení jinak již odepsané suroviny, která by skončila v kafilerním odpadu. Zároveň tato metodika může posloužit sportovním rybářům a členům rybářských svazů jako návod k preparaci a uchování jejich trofejních úlovků. (cs)
|
Title
| - Preparace celých ryb
- Preparace celých ryb (cs)
- Taxidermy of whole fish (en)
|
skos:prefLabel
| - Preparace celých ryb
- Preparace celých ryb (cs)
- Taxidermy of whole fish (en)
|
skos:notation
| - 125/2012 - 16230/Nmet - certfikovaná metodika
- RIV/60076658:12520/12:43883494!RIV13-MSM-12520___
|
http://linked.open...avai/predkladatel
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...certifikacniOrgan
| - Ministerstvo zemědělství, Úsek lesního hospodářství, Sekce lesního hospodářství, Odbor státní správy lesů, myslivosti a rybářství, Těšnov 17, 117 05 Praha 1
|
http://linked.open.../datumCertifikace
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...onomickeParametry
| - Uhynulé ryby, nevyužitelné pro lidskou spotřebu končí ve většině případů jako odpad v kafileriích. Předložená metodika představuje jednoduché, levné a elegantní řešení problémů při úhynech ryb během výlovů, nebo haváriích. Z této suroviny lze připravit velice hodnotné produkty uplatnitelné na trhu. Při využití této metody může dojít ke zvýšení zisku v ČR na úrovni 100-500 tis. Kč ročně.
|
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60076658:12520/12:43883494
|
http://linked.open...terniIdentifikace
| |
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - fish processing; preparation; whole fish; Taxidermy (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...echnickeParametry
| - 125/2012 - 16230/Nmet - certfikovaná metodika
|
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Bláha, Martin
- Nebeský, Václav
|
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |