About: Příručka se znaky JUT potomků testovaných býků českého strakatého skotu pro posuzování jejich masné užitkovosti.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem metodiky je doporučit testované plemeníky českého strakatého skotu na základě znaků JUT naměřených u jejich potomků z hlediska rozšířených kritérií jejich masné užitkovosti, a tím zlepšit masnou užitkovost samčích potomků českého kombinovaného plemene skotu. Výběrem plemeníků s vyšší masnou užitkovostí je možné podpořit ekonomiku chovu českého strakatého skotu. Na základě této příručky lze hodnotit testované býky nejen podle hmotnosti JUT či zatřídění dle SEUROP, ale rovněž podle jednotlivých, a tedy i hodnotnějších bourárenských částí. Vyšší bourárenskou výtěžností cennějších částí a její případné budoucí promítnutí do zpeněžování JUT by došlo k výraznějšímu ekonomickému zhodnocení výkrmu býků.
  • Cílem metodiky je doporučit testované plemeníky českého strakatého skotu na základě znaků JUT naměřených u jejich potomků z hlediska rozšířených kritérií jejich masné užitkovosti, a tím zlepšit masnou užitkovost samčích potomků českého kombinovaného plemene skotu. Výběrem plemeníků s vyšší masnou užitkovostí je možné podpořit ekonomiku chovu českého strakatého skotu. Na základě této příručky lze hodnotit testované býky nejen podle hmotnosti JUT či zatřídění dle SEUROP, ale rovněž podle jednotlivých, a tedy i hodnotnějších bourárenských částí. Vyšší bourárenskou výtěžností cennějších částí a její případné budoucí promítnutí do zpeněžování JUT by došlo k výraznějšímu ekonomickému zhodnocení výkrmu býků. (cs)
  • The aim of the methodology is to recommend sires of Czech Fleckvieh for selection based on carcass characteristics measuremets of their offspring and increase the number of traits of meat yield and thereby improve the meat yield of male progeny of Czech Fleckvieh. Selection of sires with higher meat yields will support the economy of the breeding of Czech Fleckvieh. Based on this methodology, meat yield can be evaluated not only by weight of carcass or classification according to SEUROP, but also by the individual and therefore valuable cuts. Higher meat yield and higher ratio of valuable parts can improve economy of fattening of bulls. (en)
Title
  • Příručka se znaky JUT potomků testovaných býků českého strakatého skotu pro posuzování jejich masné užitkovosti.
  • Příručka se znaky JUT potomků testovaných býků českého strakatého skotu pro posuzování jejich masné užitkovosti. (cs)
  • Handbook with traits of carcass of progeny of Czech Fleckvieh sires under testing for evaluation of their meat yield. (en)
skos:prefLabel
  • Příručka se znaky JUT potomků testovaných býků českého strakatého skotu pro posuzování jejich masné užitkovosti.
  • Příručka se znaky JUT potomků testovaných býků českého strakatého skotu pro posuzování jejich masné užitkovosti. (cs)
  • Handbook with traits of carcass of progeny of Czech Fleckvieh sires under testing for evaluation of their meat yield. (en)
skos:notation
  • 4543/ČPI-2011
  • RIV/60076658:12220/11:43881852!RIV12-MZE-12220___
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QI91A055)
http://linked.open...certifikacniOrgan
  • Česká plemenářská inspekce, Praha
http://linked.open.../datumCertifikace
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Ekonomickým. hlediskem je doporučení plemeníků pro zlepšení masné užitkovosti výběrem vhodných plemeníků. Potomci otců ze stejných podmínek SKVS s nadprůměrnou hmotností JUT mají hmotnost JUT v průměru vyšší o 4.7 % než průměrná hodnota ze všech JUT z SKVS.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 223685
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60076658:12220/11:43881852
http://linked.open...terniIdentifikace
  • CM2011JCUREP1
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • SEUROP; carcass; meat yield; sire; Czech Fleckvieh (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [E66F50AF3313]
http://linked.open...okalizaceVysledku
  • JU ZF
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • 4543/ČPI-2011
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Dufek, Aleš
  • Homola, Miroslav
  • Voříšková, Jarmila
  • Říha, Jan
  • Šubrt, Jan
  • Bjelka, Marek
  • Kubica, Jan
  • Vacátko, Evžen
  • Šarovská, Lenka
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 12220
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 117 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software