About: Identifikace izolovaných kmenů B. cereus a B. licheniformis pomocí vhodné molekulární metody a určení jejich původu     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • There were identified strains of B. cereus and B. licheniformis from cheese, yoghurt and UHT milk processing (raw milk, pasteurized milk, final product). The RiboPrinter identification, biochemical tests and rep-PCR method (primer GTG5 a BOX-A1R) were used for species identification. The isolates were identified as Bacillus licheniformis (12 species) and Bacillus cereus (9 species) with the high specificity level. There was found a high similarity of the hybridization profiles in B. cereus group (using RiboPrinter identification). The strains 7M, 11M a 15M were isolated from yoghurt and 17M, 18M a 19M from UHT procedure respectively. The rep-PCR results using both of primers were identical and similar to RiboPrinter results. This method divided B. cereus group also to clusters according to their origin (technological processing). (en)
  • Byly identifikovány kmeny B. cereus a B. licheniformis, izolované ze vzorků, které pocházely z výroby sýrů, jogurtů a UHT mléka (syrové mléko, pasterovaného mléko, finální výrobek). K identifikaci byly použity biochemické testy, metoda rep-PCR (primer GTG5 a BOX-A1R) a identifikace pomocí RiboPrinteru. Izoláty byly identifikovány, s poměrně vysokou hladinou přesnosti, jako zástupci druhu Bacillus licheniformis (12 kultur) a komplexu Bacillus cereus (9 kultur). U skupiny B. cereus byla pomocí RiboPrinteru zjištěna vysoká podobnost hybridizačních profilů u kultur 7M, 11M a 15M (vzorky pocházející z technologie jogurtů), či 17M, 18M a 19M (vzorky z UHT výroby). Výsledky rep-PCR s oběma primery byly vzájemně shodné a podobné s výsledky RiboPrinter a rozdělily rovněž studovanou skupinu do několika shluků podle místa původu.
  • Byly identifikovány kmeny B. cereus a B. licheniformis, izolované ze vzorků, které pocházely z výroby sýrů, jogurtů a UHT mléka (syrové mléko, pasterovaného mléko, finální výrobek). K identifikaci byly použity biochemické testy, metoda rep-PCR (primer GTG5 a BOX-A1R) a identifikace pomocí RiboPrinteru. Izoláty byly identifikovány, s poměrně vysokou hladinou přesnosti, jako zástupci druhu Bacillus licheniformis (12 kultur) a komplexu Bacillus cereus (9 kultur). U skupiny B. cereus byla pomocí RiboPrinteru zjištěna vysoká podobnost hybridizačních profilů u kultur 7M, 11M a 15M (vzorky pocházející z technologie jogurtů), či 17M, 18M a 19M (vzorky z UHT výroby). Výsledky rep-PCR s oběma primery byly vzájemně shodné a podobné s výsledky RiboPrinter a rozdělily rovněž studovanou skupinu do několika shluků podle místa původu. (cs)
Title
  • Identifikace izolovaných kmenů B. cereus a B. licheniformis pomocí vhodné molekulární metody a určení jejich původu
  • Identifikace izolovaných kmenů B. cereus a B. licheniformis pomocí vhodné molekulární metody a určení jejich původu (cs)
  • Identification of isolated B. cereus and B. licheniformis strains using useful molecular method and determination of their origin (en)
skos:prefLabel
  • Identifikace izolovaných kmenů B. cereus a B. licheniformis pomocí vhodné molekulární metody a určení jejich původu
  • Identifikace izolovaných kmenů B. cereus a B. licheniformis pomocí vhodné molekulární metody a určení jejich původu (cs)
  • Identification of isolated B. cereus and B. licheniformis strains using useful molecular method and determination of their origin (en)
skos:notation
  • RIV/49608851:_____/08:#0000223!RIV09-MZE-49608851
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QF4004)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 4
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 371276
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/49608851:_____/08:#0000223
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • B. cereus; B. licheniformis; milk; rep-PCR; RiboPrinter (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [27252D9F4DC5]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Výzkum v chovu skotu
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 50
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Vyletělová, Marcela
  • Nejeschlebová, Ludmila
issn
  • 0139-7265
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software