About: Cereal grain quality from viewpoint of ruminant feeding     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Zrno vybraných odrůd hlavních druhů obilovin (ječmen jarní, ječmen ozimý, pšenice ozimá a tritikale ozimé), zkoušených v pokusech ÚKZÚZ pro Seznam doporučených odrůd v letech 2002 – 2004, bylo hodnoceno z hlediska potenciální krmné kvality pro přežvýkavce za využití testů „in vitro“ (na zařízení DaisyII Incubator, firmy Ankom - na degradabilitu sušiny po kultivaci s amylázou v % a na zařízení Vitrogest, Výzkumný ústav pro chov skotu Rapotín - podle množství plynu po kultivaci vzorku v definovaném množství media s bachorovou šťávou v ml.g-1), analýz chemického složení (N-látek, tuku, vlákniny, bezdusíkatých látek výtažkových, organické hmoty, popele, minerálií – P, K, Ca, Mg, beta-glukanů u ječmene – vše v g.kg-1), vybraných technologických parametrů (lepku v % a gluten indexu u pšenice) a tvrdosti zrna (PSI v %). Hodnocení nutriční kvality „in vitro“ metodami ukázalo, že průběh degradace živin s použitím amylázy a kultivací s bachorovou šťávou nebyl u testovaných obilovin shodný. Vzájemná korelace mez (cs)
  • Grain of the selected cultivars of the main cereal species (spring barley, winter barley, winter wheat and winter triticale), tested in the official trials for A List of Recommended Cultivars in 2002- 2004 was evaluated from viewpoint of potential quality for ruminant feeding using “in vitro” methods (on Daisy II Incubator, Ankom firm - as the degradability in grain dry matter after cultivation with amylase in % and on Vitrogest instrument, Research Institute for Cattle Breeding Rapotín - as the volume of produced gases after sample cultivation at the defined volume of a cultivating medium in ml.g-1), analyses of chemical composition (N-substances, starch, fat, fibre, no fibre carbohydrate, organic matter, ash, minerals - P, K, Ca, Mg, beta-glucans in barley- all in g.kg-1), some technological parameters (wet gluten in % and gluten index in wheat) and grain hardness (PSI in %). Grain nutritional quality, tested by “in vitro” methods, revealed that the course of nutrient degradation using amylase and f
  • Grain of the selected cultivars of the main cereal species (spring barley, winter barley, winter wheat and winter triticale), tested in the official trials for A List of Recommended Cultivars in 2002- 2004 was evaluated from viewpoint of potential quality for ruminant feeding using “in vitro” methods (on Daisy II Incubator, Ankom firm - as the degradability in grain dry matter after cultivation with amylase in % and on Vitrogest instrument, Research Institute for Cattle Breeding Rapotín - as the volume of produced gases after sample cultivation at the defined volume of a cultivating medium in ml.g-1), analyses of chemical composition (N-substances, starch, fat, fibre, no fibre carbohydrate, organic matter, ash, minerals - P, K, Ca, Mg, beta-glucans in barley- all in g.kg-1), some technological parameters (wet gluten in % and gluten index in wheat) and grain hardness (PSI in %). Grain nutritional quality, tested by “in vitro” methods, revealed that the course of nutrient degradation using amylase and f (en)
Title
  • Kvalita zrna obilnin z pohledu výživy přežvýkavců (cs)
  • Cereal grain quality from viewpoint of ruminant feeding
  • Cereal grain quality from viewpoint of ruminant feeding (en)
skos:prefLabel
  • Kvalita zrna obilnin z pohledu výživy přežvýkavců (cs)
  • Cereal grain quality from viewpoint of ruminant feeding
  • Cereal grain quality from viewpoint of ruminant feeding (en)
skos:notation
  • RIV/49608851:_____/07:8P005104!RIV08-MZE-49608851
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 96-104
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QF3133)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 412898
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/49608851:_____/07:8P005104
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • cereals; nutrition; ruminants; in vitro (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [E4FD1E47385A]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Pohořelice
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Rapotín
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Výživa dojnic a kvalita mléka (ekologické, zdravotní a hygienické faktory kvality a bezpečnosti mléka jako suroviny a poraviny)
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pozdíšek, Jan
  • Trojanová, Helena
  • Vaculová, K.
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Výzkumný ústav pro chov skotu, s.r.o.
https://schema.org/isbn
  • 80-903142-8-7
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 91 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software