About: Výskyt a redukce sporotvorných bakterií rodu Bacillus v prvovýrobě a po pasteraci.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • There were monitored the occurrence of sporeforming bacteria (SM) from 58 production places after morning milking during February x March 2001. SM were analyzed in raw milk (CFU/ml), excrements and fodder (CFU/1g in 100 ml diluent solution). From the results is evident that the highest occurrence of SM was in the excrements. The geometric mean is g = 2.4x103 (CFU/g/100ml). The contamination origin is evidently within fodder and geometric mean is g = 3,8x102 (CFU/g/100ml). The correlation coefficient SMbetween fodder and excrements is r = 0,35 (P < 0,01) and between raw milk and excrements is r = 0,28 (P < 0,05). There doesn´t exist significant relation between raw milk and excrements. (en)
  • Byl sledován výskyt sporotvorných mikroorganismů (SM) z 58 odběrných míst po ranním dojení v období únor a březen 2001. SM byly stanoveny v syrovém mléce (CFU/1 ml), výkalech a krmivu (CFU/1g na 100 ml ředícího roztoku). Z výsledků je zřejmé, že největšívýskyt sledovaných mikroorganismů byl soustředěn ve výkalech. Geometrický průměr je g = 2.4x103 (CFU/g/100 ml). Zřejmý původ kontaminace je v krmivu, kde byl g = 3,8x102 (CFU/g/100ml). Výsledek korelace r = 0,35 (hladina významnosti P < 0,01) mezi výskytem sporotvorných bakterií v krmivu a ve výkalech ukazuje na jejich významný vzájemný vztah. Rovněž korelační koeficient r = 0,28 je pro místo výskytu mléko a výkaly významný na hladině P < 0,05. Mezi syrovým mlékem a výkaly ovšem neexistuje významný vztah.
  • Byl sledován výskyt sporotvorných mikroorganismů (SM) z 58 odběrných míst po ranním dojení v období únor a březen 2001. SM byly stanoveny v syrovém mléce (CFU/1 ml), výkalech a krmivu (CFU/1g na 100 ml ředícího roztoku). Z výsledků je zřejmé, že největšívýskyt sledovaných mikroorganismů byl soustředěn ve výkalech. Geometrický průměr je g = 2.4x103 (CFU/g/100 ml). Zřejmý původ kontaminace je v krmivu, kde byl g = 3,8x102 (CFU/g/100ml). Výsledek korelace r = 0,35 (hladina významnosti P < 0,01) mezi výskytem sporotvorných bakterií v krmivu a ve výkalech ukazuje na jejich významný vzájemný vztah. Rovněž korelační koeficient r = 0,28 je pro místo výskytu mléko a výkaly významný na hladině P < 0,05. Mezi syrovým mlékem a výkaly ovšem neexistuje významný vztah. (cs)
Title
  • Výskyt a redukce sporotvorných bakterií rodu Bacillus v prvovýrobě a po pasteraci.
  • Výskyt a redukce sporotvorných bakterií rodu Bacillus v prvovýrobě a po pasteraci. (cs)
  • Occurrence and reduction of bacteria genus Bacillus in the primary productiona and after pasteurization. (en)
skos:prefLabel
  • Výskyt a redukce sporotvorných bakterií rodu Bacillus v prvovýrobě a po pasteraci.
  • Výskyt a redukce sporotvorných bakterií rodu Bacillus v prvovýrobě a po pasteraci. (cs)
  • Occurrence and reduction of bacteria genus Bacillus in the primary productiona and after pasteurization. (en)
skos:notation
  • RIV/49608851:_____/01:#0000016!RIV06-MZE-49608851
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 75-79
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(EP9058)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 701272
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/49608851:_____/01:#0000016
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • sporeforming microorganisms; B. cereus; B. licheniformis; raw milk; fodder; excrements (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [090F382A3B58]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Šumperk
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Šumperk
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Nové trendy v organizačních, technologických a hygienických postupech nákupu syrového mléka v kontextu podmínek EU
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Vyletělová, Marcela
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • OAK Šumperk
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 77 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software