Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Vzorkování bazénového mléka je důležité pro kontrolu kvality syrového mléka. Cílem práce bylo vyhodnotit výsledky kontroly metodiky manuálního vzorkování (MV). Z 86 kontrolních MV 23,3 % nevyhovělo. To je vysokém číslo. Podle kontrolovaných parametrů MV nevyhovělo: 8,1 % MV u tuku (T) obou nádrží; 3,5 % MV u bodu mrznutí mléka (BMM) 2. nádrže; 3,5 a 9,3 % MV u tuku směsných vzorků. Nejnáročnějším kritériem byl tuk. Celkový počet mikroorganismů (CPM) nebyl problematický. Limity pro splnění MV byly původně odvozeny kvalifikovaným odhadem nyní exaktně (95 %, konvenčně, směrodatná odchylka x 1,96). Konkrétně by tedy limity odchylek pro budoucí aplikaci metody kontroly a certifikace MV pro T, BMM a CPM mohly činit ±: 0,1025%; 3,7841 m°C x (-1); 17,35%. Nicméně, přísnější předchozí limity (T a BMM, 0,04 a 3) prostřednictvím kvalifikovaného odhadu jsou v praxi užitečnější pro zlepšování MV.
- Vzorkování bazénového mléka je důležité pro kontrolu kvality syrového mléka. Cílem práce bylo vyhodnotit výsledky kontroly metodiky manuálního vzorkování (MV). Z 86 kontrolních MV 23,3 % nevyhovělo. To je vysokém číslo. Podle kontrolovaných parametrů MV nevyhovělo: 8,1 % MV u tuku (T) obou nádrží; 3,5 % MV u bodu mrznutí mléka (BMM) 2. nádrže; 3,5 a 9,3 % MV u tuku směsných vzorků. Nejnáročnějším kritériem byl tuk. Celkový počet mikroorganismů (CPM) nebyl problematický. Limity pro splnění MV byly původně odvozeny kvalifikovaným odhadem nyní exaktně (95 %, konvenčně, směrodatná odchylka x 1,96). Konkrétně by tedy limity odchylek pro budoucí aplikaci metody kontroly a certifikace MV pro T, BMM a CPM mohly činit ±: 0,1025%; 3,7841 m°C x (-1); 17,35%. Nicméně, přísnější předchozí limity (T a BMM, 0,04 a 3) prostřednictvím kvalifikovaného odhadu jsou v praxi užitečnější pro zlepšování MV. (cs)
- Sampling of bulk milk is important for raw milk quality control. The aim of the work was to evaluate results of control of manual sampling (MS). 23.3% did not satisfy from 86 MS controls. This is high value. According to checked MS parameters: 8.1% of MS did not satisfy at fat (F) in both tanks; 3.5% of MS at milk freezing point (MFP) in 2nd tank; 3.5 and 9.3% of MS at fat in mixed samples. The most exacting criterion was fat. Total bacteria count (TBC) was not questionable. Originally the limits for MS fulfilment were derived due to qualified estimation, now exactly (95%, standard deviation x 1.96, conventionally). Concretely, the limits of deviations for future application of control method and certification of MS for F, MFP and TBC could be ±: 0.1025%; 3.7841 m°C x (-1); 17.35%. However, more strict previous limits (F and MFP, 0.04 and 3) by qualified estimation are more useful for MS improvement in practice. (en)
|
Title
| - Vyhodnocení výsledků metody kontroly manuálního odběru bazénových vzorků mléka
- Vyhodnocení výsledků metody kontroly manuálního odběru bazénových vzorků mléka (cs)
- Evaluation of control method results for manual bulk milk sampling (en)
|
skos:prefLabel
| - Vyhodnocení výsledků metody kontroly manuálního odběru bazénových vzorků mléka
- Vyhodnocení výsledků metody kontroly manuálního odběru bazénových vzorků mléka (cs)
- Evaluation of control method results for manual bulk milk sampling (en)
|
skos:notation
| - RIV/26788462:_____/10:#0000387!RIV11-MSM-26788462
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| - P(LA09030), Z(MSM2678846201)
|
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/26788462:_____/10:#0000387
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - bulk milk; raw milk quality; manual sampling; guideline; milk food chain safety (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Mlékařské listy - Zpravodaj
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Dufek, Aleš
- Hanuš, Oto
- Sojková, Kamila
- Kopunecz, Pavel
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |