About: New selected strains of LAB suitable for suitable for the processing of sheep's and goat's milk     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Growth characteristics of strains Lactobacillushelveticus,Lactobacillus plantarum, Lactobacillus paracasei a Lactobacillus rhamnosus during the lactation period in goats milk of whites hort haired, browns hort haired, anglonubian sheep, eastfrisian sheep, romanian sheep and in breed Lacaune was tested. After cultivation counts of lactobacilli in fermented substrates were determined, separately as well as together with technological culture. The fermentation ability of lactobacilli in different types of small ruminants milk was monitored, too. The counts of lactobacilli ranged around 107 to 109 cfu/ml. Active acidity offer mented milks showed pH values from 3.5 to 5.6. Consistence offer mented milks were satisfactory for each type of milk. (en)
  • V průběhu laktačního období byla sledována růstová charakteristika bakteriálních kmenů Lactobacillus helveticus,Lactobacillus plantarum, Lactobacillus paracasei a Lactobacillus rhamnosus v mléce koz bílých krátkosrstých, hnědých krátkosrstých, anglonubijských, ovcí východofríských, romanovských a v mléce ovcí plemene lacaune. Po ukončení kultivace bylo u fermentovaných mlék provedeno stanovení počtů mikroorganismů jednotlivých kmenů laktobacilů kultivovaných samostatně a také společně se základní technologickou kulturou. Rovněž byla sledována kysací schopnost vybraných kmenů laktobacilů kultivovaných v jednotlivých druzích mlék malých přežvýkavců. Počty bakterií testovaných kmenů laktobacilů se pohybovaly v denzitě 107 až 109 KTJ/ml. Aktivní kyselost fermentovaných mlék vykazovaly hodnoty v rozsahu pH 3,5 – 5,6. Konzistence zakysaných mlék byla vyhovující k danému druhu mléka.
  • V průběhu laktačního období byla sledována růstová charakteristika bakteriálních kmenů Lactobacillus helveticus,Lactobacillus plantarum, Lactobacillus paracasei a Lactobacillus rhamnosus v mléce koz bílých krátkosrstých, hnědých krátkosrstých, anglonubijských, ovcí východofríských, romanovských a v mléce ovcí plemene lacaune. Po ukončení kultivace bylo u fermentovaných mlék provedeno stanovení počtů mikroorganismů jednotlivých kmenů laktobacilů kultivovaných samostatně a také společně se základní technologickou kulturou. Rovněž byla sledována kysací schopnost vybraných kmenů laktobacilů kultivovaných v jednotlivých druzích mlék malých přežvýkavců. Počty bakterií testovaných kmenů laktobacilů se pohybovaly v denzitě 107 až 109 KTJ/ml. Aktivní kyselost fermentovaných mlék vykazovaly hodnoty v rozsahu pH 3,5 – 5,6. Konzistence zakysaných mlék byla vyhovující k danému druhu mléka. (cs)
Title
  • New selected strains of LAB suitable for suitable for the processing of sheep's and goat's milk (en)
  • Nové vybrané kmeny bakterií mléčného kvašení vhodné pro zpracování ovčího a kozího mléka
  • Nové vybrané kmeny bakterií mléčného kvašení vhodné pro zpracování ovčího a kozího mléka (cs)
skos:prefLabel
  • New selected strains of LAB suitable for suitable for the processing of sheep's and goat's milk (en)
  • Nové vybrané kmeny bakterií mléčného kvašení vhodné pro zpracování ovčího a kozího mléka
  • Nové vybrané kmeny bakterií mléčného kvašení vhodné pro zpracování ovčího a kozího mléka (cs)
skos:notation
  • RIV/26722861:_____/13:SA51!RIV14-MZE-26722861
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QJ1210093)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 10
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 92323
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26722861:_____/13:SA51
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • goat´s milk; shep´s milk; lactobacilli (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [5F64B61CC683]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Náš chov
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • LXXIII
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Dragounová, Hedvika
issn
  • 0027-8068
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software