About: Observation of resistance selected lactobacilli strains at various storage temperatures by freezing     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Práce byla zaměřena na způsob deponování vybraného souboru laktobacilů dvoufázovým ošetřením – zchlazením a rychlým zmražením a uchováváním při teplotách -18 oC a -40 oC. Laktobacily byly kultivovány ve směsném médiu z mléka, peptonu, masového a kvasničného extraktu. Do poloviny vzorků bylo přidáno 12,75% glycerolu, poté byly vzorky zchlazeny na 4 oC a poté zmraženy na teplotu -18 oC a -40 oC. Počet KTJ/ml byl stanoven za 24 hod a za 3 měsíce po zmražení. V tomto experimentu nebyl zaznamenán významný rozdíl v počtu KTJ/ml laktobacilů v závislosti na teplotě skladování a přídavku glycerolu. Přídavek glycerolu v dávce 12,75% měl pozitivní vliv na skladování kmenů Lactobacillus helveticus CCDM 447 a Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus CCDM 767 při teplotě -18 oC.
  • Práce byla zaměřena na způsob deponování vybraného souboru laktobacilů dvoufázovým ošetřením – zchlazením a rychlým zmražením a uchováváním při teplotách -18 oC a -40 oC. Laktobacily byly kultivovány ve směsném médiu z mléka, peptonu, masového a kvasničného extraktu. Do poloviny vzorků bylo přidáno 12,75% glycerolu, poté byly vzorky zchlazeny na 4 oC a poté zmraženy na teplotu -18 oC a -40 oC. Počet KTJ/ml byl stanoven za 24 hod a za 3 měsíce po zmražení. V tomto experimentu nebyl zaznamenán významný rozdíl v počtu KTJ/ml laktobacilů v závislosti na teplotě skladování a přídavku glycerolu. Přídavek glycerolu v dávce 12,75% měl pozitivní vliv na skladování kmenů Lactobacillus helveticus CCDM 447 a Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus CCDM 767 při teplotě -18 oC. (cs)
  • The work was focused on the method of depositing selected strains of lactobacilli by two-phase treatment - cooling and shock freezing and storage at temperatures of -18 ° C and -40 oC. Lactobacilli were cultured in mixed media of milk, peptone, yeast and beef extracts, in half of the samples was added 12,75% glycerol, and then the samples were cooled to 4 ° C and then frozen at -18 ° C and -40 oC. CFU / ml were determined after 24 h and for 3 months after freezing. No significant difference was determined in the count of CFU / ml of lactobacilli, depending on the storage temperature and the addition of glycerol. Addition of glycerol had a positive effect on the storage Lactobacillus helveticus CCDM 447 and Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus CCDM 767 at -18 oC. (en)
Title
  • Observation of resistance selected lactobacilli strains at various storage temperatures by freezing (en)
  • Sledování odolnosti vybraných kmenů laktobacilů při různých teplotách skladování
  • Sledování odolnosti vybraných kmenů laktobacilů při různých teplotách skladování (cs)
skos:prefLabel
  • Observation of resistance selected lactobacilli strains at various storage temperatures by freezing (en)
  • Sledování odolnosti vybraných kmenů laktobacilů při různých teplotách skladování
  • Sledování odolnosti vybraných kmenů laktobacilů při různých teplotách skladování (cs)
skos:notation
  • RIV/26722861:_____/13:SA50!RIV14-MZE-26722861
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QJ1210093)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 141
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 105535
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26722861:_____/13:SA50
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Lactobacilli; storage; freezing (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [3A8FABAFA8D4]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Mlékařské listy - Zpravodaj
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 24
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Drbohlav, Jan
  • Kunová, Gabriela
  • Roubal, Petr
  • Šalaková, Alexandra
  • Dragounová, Hedvika
issn
  • 1212-950X
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software