About: Využití netradičních forem obilovin v pekárenských výrobcích obohacených kyselinou listovou     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The aim of this work was to develop a formula of bakery products with high content of folic acid and monitoring the impact of 30 – 68 % mill fraction of non-tradition forms cereals addition and 6 month storage time on the sensory and nutritional quality of final products. The graphic rating scale method was used for sensory assessment of appearance, colour, aroma, flavour, taste, aftertaste intensity, texture and the overall impression. The content of total dietary fibre, total polyphenols and carotenoids, vitamin E, thiamine, niacin, pantothenic acid, pyridoxine and added folic acid was observed. (en)
  • Cílem práce bylo vyvinutí receptur pekařských výrobků se zvýšeným obsahem kyseliny listové a sledování vlivu 30 – 68 % přídavku mlýnských frakcí netradičních obilovin a 6 měsíční doby skladování na senzorickou a nutriční jakost finálních výrobků. K senzorickému hodnocení vzhledu, barvy, vůně, flavour, chuti, intenzity pachuti, textury a celkového dojmu byla použita stupnicová metoda s grafickou stupnicí. Z nutričních ukazatelů byly sledovány u pekařských výrobků zejména obsahy celkové vlákniny potravy, celkových polyfenolů a karotenoidů, vitaminu E, thiaminu, niacinu, kyseliny pantothenové, pyridoxinu a přidané kyseliny listové.
  • Cílem práce bylo vyvinutí receptur pekařských výrobků se zvýšeným obsahem kyseliny listové a sledování vlivu 30 – 68 % přídavku mlýnských frakcí netradičních obilovin a 6 měsíční doby skladování na senzorickou a nutriční jakost finálních výrobků. K senzorickému hodnocení vzhledu, barvy, vůně, flavour, chuti, intenzity pachuti, textury a celkového dojmu byla použita stupnicová metoda s grafickou stupnicí. Z nutričních ukazatelů byly sledovány u pekařských výrobků zejména obsahy celkové vlákniny potravy, celkových polyfenolů a karotenoidů, vitaminu E, thiaminu, niacinu, kyseliny pantothenové, pyridoxinu a přidané kyseliny listové. (cs)
Title
  • Využití netradičních forem obilovin v pekárenských výrobcích obohacených kyselinou listovou
  • Využití netradičních forem obilovin v pekárenských výrobcích obohacených kyselinou listovou (cs)
  • Utilization of non-traditional forms of cereals in bakery products fortified with folic acid (en)
skos:prefLabel
  • Využití netradičních forem obilovin v pekárenských výrobcích obohacených kyselinou listovou
  • Využití netradičních forem obilovin v pekárenských výrobcích obohacených kyselinou listovou (cs)
  • Utilization of non-traditional forms of cereals in bakery products fortified with folic acid (en)
skos:notation
  • RIV/25328859:_____/13:#0000757!RIV14-MZE-25328859
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QI91B095)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 12
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 116116
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/25328859:_____/13:#0000757
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • folic acid; bakery products; cereals; storage (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [2402F0A7403A]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Úroda
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 61
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Ehrenbergerová, Jaroslava
  • Martinek, Petr
  • Vaculová, Kateřina
  • Fiedlerová, Vlasta
  • Winterová, Renata
  • Dvořáček, Václav
  • Holasová, Marie
  • Mašková, Eva
  • Ouhrabková, Jarmila
  • Laknerová, Ivana
issn
  • 0139-6013
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 47 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software