Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
rdfs:seeAlso
| |
Description
| - The main task of this work is design of functional non-milk foods similar to dairy products, especially fermented products, which contain funktional components of high nutrition value. Top-priority task is application of designed foods on a market, with regard to undemanding technology, low manufacturing costs, extended shelf-live and savory taste. The best sensory properties exhibited some of low-caloric foods-rice product with Hippophae rhamnoides fruit or Lycium chinense fruit fermented by yoghurt culture, rice or corn fermented dessert. All these products can be offered to potential manufacturers. (en)
- Cílem práce bylo navrhnout funkční nemléčné potraviny, které se podobají mlékárenským, především fermentovaným výrobkům, které obsahují funkční složky příznivě ovlivňující dietetické vlastnosti potravin. Prvořadým cílem bylo a je uplatnění těchto vyvinutých potravin na trhu, s ohledem na nenáročnost technologie výroby, delší trvanlivost, příjemnou chuť a nízké výrobní náklady. Senzoricky nejlepší výrobky byly rýžový krém fermentovaný jogurtovou kulturou s kustovnicí nebo rakytníkem, rýžový a kukuřičný fermentovaný dezert. Na všechny tyto výrobky je vypracována technologie a mohou být nabídnuty potencionálním výrobcům.
- Cílem práce bylo navrhnout funkční nemléčné potraviny, které se podobají mlékárenským, především fermentovaným výrobkům, které obsahují funkční složky příznivě ovlivňující dietetické vlastnosti potravin. Prvořadým cílem bylo a je uplatnění těchto vyvinutých potravin na trhu, s ohledem na nenáročnost technologie výroby, delší trvanlivost, příjemnou chuť a nízké výrobní náklady. Senzoricky nejlepší výrobky byly rýžový krém fermentovaný jogurtovou kulturou s kustovnicí nebo rakytníkem, rýžový a kukuřičný fermentovaný dezert. Na všechny tyto výrobky je vypracována technologie a mohou být nabídnuty potencionálním výrobcům. (cs)
|
Title
| - Utilization of vegetable substrates for manufacturing of functional non-dairy foods (en)
- Využití rostlinných surovin pro výrobu funkčních nemléčných potravin
- Využití rostlinných surovin pro výrobu funkčních nemléčných potravin (cs)
|
skos:prefLabel
| - Utilization of vegetable substrates for manufacturing of functional non-dairy foods (en)
- Využití rostlinných surovin pro výrobu funkčních nemléčných potravin
- Využití rostlinných surovin pro výrobu funkčních nemléčných potravin (cs)
|
skos:notation
| - RIV/16193296:_____/11:MJUTIL11!RIV12-MSM-16193296
|
http://linked.open...avai/predkladatel
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| - P(2B06047), Z(MSM2672286101)
|
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/16193296:_____/11:MJUTIL11
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - functional foods; fermentation of vegetable substrates; non-milk diet; essential fatty acids; dietary fiber (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Němečková, Irena
- Roubal, P.
- Gabrovská, D.
- Dragounová, H.
- Rysová, J.
- Kejmarová, Marie
- Laknerová, I.
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |