Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
rdfs:seeAlso
| |
Description
| - Recently consumer's interest at functional food-stuffs rapidly grows. Number of persons, who suffer from food alergies or diseases, which outbreak unhealthy life-style contributes to (hypertenzion, hypercholesterolemia, obesity, cancer, etc.), increasestoo. Solution of this project should contribute to extension of line by dairy-like food-stuffs. However, this products won't contain lactose, alergenic milk proteins, cholesterol and their composition will have positive action to human health. Food-stuffssuitable for pacients with phenylketonuria or coeliak disease will be proposed too. Vegetable raw materials will be used at technologies as an alternative of cow's milk. (en)
- V současné době roste zájem spotřebitelů o funkční potraviny, jejichž konzumace příznivě ovlivňuje zdravotní stav. Také se zvyšuje počet osob trpících potravinovými alergiemi a řadou onemocnění, k jejichž propuknutí přispívá nesprávná životospráva (vysoký krevní tlak, zvýšená hladina krevního cholesterolu, obezita, rakovina, apod.). Řešení tohoto projektu má přispět k obohacení sortimentu o potraviny, které se podobají mléčným výrobkům, avšak prakticky neobsahují laktosu, alergenní mléčné bílkoviny, cholesterol a svým složením pozitivně působí na zdraví konzumenta. Navrženy budou i potraviny vhodné pro fenylketonuriky a celiatiky. Využity budou rostlinné suroviny v kombinaci s bakteriemi mléčného kvašení.
|
Title
| - Utilization of vegetable raw materials as an alternative of cow's milk at manufacturing of functional food-stuffs. (en)
- Využití rostlinných surovin jako alternativy kravského mléka při výrobě funkčních potravin.
|
skos:notation
| |
http://linked.open...avai/cep/aktivita
| |
http://linked.open...kovaStatniPodpora
| |
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
| |
http://linked.open...datumDodatniDoRIV
| |
http://linked.open...i/cep/druhSouteze
| |
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
| |
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
| |
http://linked.open...ai/cep/hlavniObor
| |
http://linked.open...hodnoceniProjektu
| |
http://linked.open...vai/cep/kategorie
| |
http://linked.open.../cep/klicovaSlova
| - funkční potraviny, zákysové kultury, rostlinné alternativy mléka, probiotika, prebiotika, synbiotika, fenylketonurie, celiakie (en)
|
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
| |
http://linked.open...inujicichPrijemcu
| |
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
| |
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
| |
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
| |
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
| |
http://linked.open...lneniVMinulemRoce
| |
http://linked.open.../prideleniPodpory
| |
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
| |
http://linked.open...atUdajeProjZameru
| |
http://linked.open.../vavai/cep/soutez
| |
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
| |
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
| |
http://linked.open...ep/ukonceniReseni
| |
http://linked.open.../cep/vedlejsiObor
| |
http://linked.open...ep/zahajeniReseni
| |
http://linked.open...jektu+dodavatelem
| - Projekt řešil problematiku vývoje nových výrobků s funkčními vlastnostmi jako náhrady mléčných výrobků, které budou určené zejména pro osoby s určitou metabolickou poruchou, ale také preventivně. Výsledkem je 15 podaných užitných vzorů a významná publikační a konferenční aktivita. (cs)
- The project solved the development of new products with functional properties as a substitutes for dairy products that are designed especially for people with certain metabolic disorders, but also for prevention. Throughout the solution took place the project in accordance with the assignment. The main result are 15 filed utility models and significant publications and conference activity. (en)
|
http://linked.open...tniCyklusProjektu
| |
http://linked.open.../cep/klicoveSlovo
| - prebiotika
- synbiotika
- fenylketonurie
- probiotika
- rostlinné alternativy mléka
- zákysové kultury
- funkční potraviny
|
is http://linked.open...vavai/riv/projekt
of | |
is http://linked.open...vavai/cep/projekt
of | |