About: Využití rostlinných materiálů jako alternativy mléka     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Non-dairy spreads from vegetable raw material based mainly on millet, buckwheat, amaranth, oat and chickpea were developed. Other components of the spreads are root vegetable, sunflower seeds, seeweed, dietary fibre, tofu, vegetable oil. The spreads are suitable especially for patients suffering from milk protein allergy, lactose intolerance and celiac disease. The spread are rich in soluble and insoluble dietary fibre. Nutritional and sensory evaluation was carried out at all spreads. The spread were also well evaluated by public at Gastronomic fair held at Karlštejn castle in April 2008. The developed spread may enrich the assortment of foods suitable for patients suffering from milk proteins allergy. (en)
  • Byly připravovány nemléčné pomazánky z rostlinných surovin, jejichž základem jsou jáhly, pohanka, amarant, oves a cizrna. Dalšími složkami je kořenová zelenina, slunečnicová semena, mořské řasy, vláknina, tofu, rostlinné oleje. Pomazánky jsou vhodné pro osoby trpící alergií na mléčnou bílkovinu a nesnášenlivostí laktózy. Mohou je konzumovat i pacienti s celiakií. Pomazánky a jsou bohaté na vlákninu rozpustnou i nerozpustnou. U všech pomazánek bylo provedeno nutriční a senzorické hodnocení. Pomazánky byly kladně hodnoceny širokou veřejností na ochutnávce na Gastronomické jarmarku, pořádaném na Karlštejně 26.4. 2008. Pomazánky mohou výrazně obohatit sortiment potravin vhodných především pro pacienty s alergií na mléčnou bílkovinu a s intolerancí na laktózu.
  • Byly připravovány nemléčné pomazánky z rostlinných surovin, jejichž základem jsou jáhly, pohanka, amarant, oves a cizrna. Dalšími složkami je kořenová zelenina, slunečnicová semena, mořské řasy, vláknina, tofu, rostlinné oleje. Pomazánky jsou vhodné pro osoby trpící alergií na mléčnou bílkovinu a nesnášenlivostí laktózy. Mohou je konzumovat i pacienti s celiakií. Pomazánky a jsou bohaté na vlákninu rozpustnou i nerozpustnou. U všech pomazánek bylo provedeno nutriční a senzorické hodnocení. Pomazánky byly kladně hodnoceny širokou veřejností na ochutnávce na Gastronomické jarmarku, pořádaném na Karlštejně 26.4. 2008. Pomazánky mohou výrazně obohatit sortiment potravin vhodných především pro pacienty s alergií na mléčnou bílkovinu a s intolerancí na laktózu. (cs)
Title
  • Využití rostlinných materiálů jako alternativy mléka
  • Využití rostlinných materiálů jako alternativy mléka (cs)
  • Utilization of vegetable raw material as an alternative of cow milk (en)
skos:prefLabel
  • Využití rostlinných materiálů jako alternativy mléka
  • Využití rostlinných materiálů jako alternativy mléka (cs)
  • Utilization of vegetable raw material as an alternative of cow milk (en)
skos:notation
  • RIV/16193296:_____/09:JMALTE09!RIV11-MSM-16193296
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(2B06047)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 12
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 350982
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/16193296:_____/09:JMALTE09
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • vegetable raw material; non-dairy spread; milk proteins allergy (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [D4FD953EC229]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Úroda
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 2009
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Němečková, Irena
  • Roubal, Petr
  • Gabrovská, D.
  • Ouhrabková, J.
  • Paulíčková, I.
  • Pechačová, Marta
  • Rysová, J.
issn
  • 0139-6013
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 10 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software