About: Testování rostlinných směsí jako alternativních substrátů k fermentaci bakteriemi mléčného kvašení     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Vegetable mixtures can be composing from dry corn syrup, vegetable oil, modified grains or legumes (soy, oat, buckwheat, corn, rice, rye, wheat,). Producers of vegetables oils prefer range of properties giving by composition of specific kind of product (absence of allergenic milk proteins, low lactose content, cholesterol and present the protective factors). The other health benefits and possible risks are given by specific characteristics of used vegetable component (present the prebiotic β-glucans or vice versa allergenic soy proteins). For testing vegetable mixtures as substrates for fermentation the cultures from the Collection of milk microorganisms Laktoflora® were chosen. By fermentation testing the suitability for using vegetable mixtures as alternative substrates was validate. (en)
  • Rostlinné směsi mohou být složeny ze sušeného kukuřičného sirupu, rostlinného oleje, upravených obilovin nebo luštěnin (sója, oves, pohanka kukuřice, rýže, žito, pšenice). Výrobci rostlinných směsí upřednostňují řadu vlastností, které jsou dány složením určitého typu výrobku (nepřítomnost alergenních mléčných bílkovin, nízký obsah laktózy, cholesterolu a přítomnost ochranných faktorů). Další zdravotní benefity i případná rizika jsou dány specifickými vlastnostmi použité rostlinné složky (přítomnost prebiotických β-glukanů nebo naopak alergenních sojových bílkovin). K testování rostlinných směsí jako substrátu k fermentaci byly vybrány kultury ze Sbírky mlékařských mikroorganismů Laktoflora®. Fermentačními pokusy se potvrdila vhodnost použití rostlinných směsí jako alternativních substrátů pro výrobu fermentovaných výrobků.
  • Rostlinné směsi mohou být složeny ze sušeného kukuřičného sirupu, rostlinného oleje, upravených obilovin nebo luštěnin (sója, oves, pohanka kukuřice, rýže, žito, pšenice). Výrobci rostlinných směsí upřednostňují řadu vlastností, které jsou dány složením určitého typu výrobku (nepřítomnost alergenních mléčných bílkovin, nízký obsah laktózy, cholesterolu a přítomnost ochranných faktorů). Další zdravotní benefity i případná rizika jsou dány specifickými vlastnostmi použité rostlinné složky (přítomnost prebiotických β-glukanů nebo naopak alergenních sojových bílkovin). K testování rostlinných směsí jako substrátu k fermentaci byly vybrány kultury ze Sbírky mlékařských mikroorganismů Laktoflora®. Fermentačními pokusy se potvrdila vhodnost použití rostlinných směsí jako alternativních substrátů pro výrobu fermentovaných výrobků. (cs)
Title
  • Testování rostlinných směsí jako alternativních substrátů k fermentaci bakteriemi mléčného kvašení
  • Testování rostlinných směsí jako alternativních substrátů k fermentaci bakteriemi mléčného kvašení (cs)
  • Testing of vegetable mixtures as alternative substrates for lactic acid bacteria fermentation (en)
skos:prefLabel
  • Testování rostlinných směsí jako alternativních substrátů k fermentaci bakteriemi mléčného kvašení
  • Testování rostlinných směsí jako alternativních substrátů k fermentaci bakteriemi mléčného kvašení (cs)
  • Testing of vegetable mixtures as alternative substrates for lactic acid bacteria fermentation (en)
skos:notation
  • RIV/16193296:_____/07:JMROST07!RIV11-MSM-16193296
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(2B06047)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 105
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 454874
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/16193296:_____/07:JMROST07
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • vegetable mixtures; milk fermented products (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [7F3AAFB54DC7]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Mlékařské listy
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 2007
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Němečková, Irena
  • Roubal, Petr
  • Pechačová, Marta
  • Peroutková, Jitka
issn
  • 1212-950X
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 117 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software