Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Vegetable mixtures can be composing from dry corn syrup, vegetable oil, modified grains or legumes (soy, oat, buckwheat, corn, rice, rye, wheat,). Producers of vegetables oils prefer range of properties giving by composition of specific kind of product (absence of allergenic milk proteins, low lactose content, cholesterol and present the protective factors). The other health benefits and possible risks are given by specific characteristics of used vegetable component (present the prebiotic β-glucans or vice versa allergenic soy proteins). For testing vegetable mixtures as substrates for fermentation the cultures from the Collection of milk microorganisms Laktoflora® were chosen. By fermentation testing the suitability for using vegetable mixtures as alternative substrates was validate. (en)
- Rostlinné směsi mohou být složeny ze sušeného kukuřičného sirupu, rostlinného oleje, upravených obilovin nebo luštěnin (sója, oves, pohanka kukuřice, rýže, žito, pšenice). Výrobci rostlinných směsí upřednostňují řadu vlastností, které jsou dány složením určitého typu výrobku (nepřítomnost alergenních mléčných bílkovin, nízký obsah laktózy, cholesterolu a přítomnost ochranných faktorů). Další zdravotní benefity i případná rizika jsou dány specifickými vlastnostmi použité rostlinné složky (přítomnost prebiotických β-glukanů nebo naopak alergenních sojových bílkovin). K testování rostlinných směsí jako substrátu k fermentaci byly vybrány kultury ze Sbírky mlékařských mikroorganismů Laktoflora®. Fermentačními pokusy se potvrdila vhodnost použití rostlinných směsí jako alternativních substrátů pro výrobu fermentovaných výrobků.
- Rostlinné směsi mohou být složeny ze sušeného kukuřičného sirupu, rostlinného oleje, upravených obilovin nebo luštěnin (sója, oves, pohanka kukuřice, rýže, žito, pšenice). Výrobci rostlinných směsí upřednostňují řadu vlastností, které jsou dány složením určitého typu výrobku (nepřítomnost alergenních mléčných bílkovin, nízký obsah laktózy, cholesterolu a přítomnost ochranných faktorů). Další zdravotní benefity i případná rizika jsou dány specifickými vlastnostmi použité rostlinné složky (přítomnost prebiotických β-glukanů nebo naopak alergenních sojových bílkovin). K testování rostlinných směsí jako substrátu k fermentaci byly vybrány kultury ze Sbírky mlékařských mikroorganismů Laktoflora®. Fermentačními pokusy se potvrdila vhodnost použití rostlinných směsí jako alternativních substrátů pro výrobu fermentovaných výrobků. (cs)
|
Title
| - Testování rostlinných směsí jako alternativních substrátů k fermentaci bakteriemi mléčného kvašení
- Testování rostlinných směsí jako alternativních substrátů k fermentaci bakteriemi mléčného kvašení (cs)
- Testing of vegetable mixtures as alternative substrates for lactic acid bacteria fermentation (en)
|
skos:prefLabel
| - Testování rostlinných směsí jako alternativních substrátů k fermentaci bakteriemi mléčného kvašení
- Testování rostlinných směsí jako alternativních substrátů k fermentaci bakteriemi mléčného kvašení (cs)
- Testing of vegetable mixtures as alternative substrates for lactic acid bacteria fermentation (en)
|
skos:notation
| - RIV/16193296:_____/07:JMROST07!RIV11-MSM-16193296
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/16193296:_____/07:JMROST07
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - vegetable mixtures; milk fermented products (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Němečková, Irena
- Roubal, Petr
- Pechačová, Marta
- Peroutková, Jitka
|
issn
| |
number of pages
| |