Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - V příspěvku autorky představují návody čtyř chemických experimentů inspirovaných svátečním obdobím Velikonoc. První experiment je zaměřen na testování aromatické látky přidávané do vanilinových resp. vanilkových cukrů, kde se studenti mohou stát ve výuce chemie kontrolorem kvality potravin. Další experimenty využívají vlastnosti fenolů, které jsou využity při izolaci eugenolu z hřebíčku a thymolu z tymiánu. Poslední experiment je ukázkou izolačního postupu, kdy se z přírodního materiálu získá velké množství čisté látky.
- V příspěvku autorky představují návody čtyř chemických experimentů inspirovaných svátečním obdobím Velikonoc. První experiment je zaměřen na testování aromatické látky přidávané do vanilinových resp. vanilkových cukrů, kde se studenti mohou stát ve výuce chemie kontrolorem kvality potravin. Další experimenty využívají vlastnosti fenolů, které jsou využity při izolaci eugenolu z hřebíčku a thymolu z tymiánu. Poslední experiment je ukázkou izolačního postupu, kdy se z přírodního materiálu získá velké množství čisté látky. (cs)
- In this article we introduce chemical experiments which are inspired by Easter's time and its aromas. The main theme is the isolation of derivatives of phenol - vanillin, ethylvanillin, thymol, eugenol. It's a suitable theme for detection of main characteristics of phenolic compounds like an acidity and also reaction of the functional groups. In the age of different food affairs these experiments with the food composition can be interesting part of the chemical education. The last experiment leading to the isolation of trimyristin shows one isolation's experiment with large amount of the product. (en)
|
Title
| - The festive experiments with motivation from kitchen (en)
- Sváteční experimenty s náměty z kuchyně
- Sváteční experimenty s náměty z kuchyně (cs)
|
skos:prefLabel
| - The festive experiments with motivation from kitchen (en)
- Sváteční experimenty s náměty z kuchyně
- Sváteční experimenty s náměty z kuchyně (cs)
|
skos:notation
| - RIV/00216208:11310/13:10135338!RIV14-MSM-11310___
|
http://linked.open...avai/predkladatel
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/00216208:11310/13:10135338
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - school's chemical experiments; trimyristin; thymol; eugenol; ethylvanillin; vanillin (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Súčastnosť a perspektívy didaktiky chémie III.
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Hybelbauerová, Simona
- Opatová, Michala
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Fakulta prírodných vied, univerzita Mateja Bela Banská Bystrica
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |