About: Properties of probiotic microorganisms     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • In the colon there are several hundred types of microorganisms. Some of them have a positive impact on the health of the host, generally called probiotic and some have a negative impact. It all depends on their relative amounts and environmental status. The environment of the intestinal lumen is influenced mainly by food and metabolic products of microorganisms. One of the most important products is butyric acid, produced by Clostridia, which is used by intestinal goblet cell formation mucosa up. Its main importance lies in the protection of the intestinal wall. Another example of a metabolic product of heterofermentative bacteria is mannitol, a sugar alcohol, which carries several beneficial essential effects. Mannitol is known to protect organisms under exposure to stressful situations. Mannitol has osmoprotective and antioxidant effects and enhances survival of dying cells. Mannitol producing lactic acid bacteria can be applied to foods, which can lead to fermented food products with a special nutritional significance. (en)
  • V tlustém střevu se vyskytuje několik set druhů mikroorganismů. Některé z nich mají pozitivní vliv na zdraví hostitele, obecně nazývané probiotické a některé mají negativní vliv.Vše závisí na jejich množství a stavu prostředí.Prostředí střevního lumen je ovlivňováno zejména potravou a metabolickými produkty ostatních mikroorganismů. Jedním z významných produktů je kyselina máselná produkovaná klostridiemi, která je využívána střevními goblet buňkami k tvorbě mukózy.Její hlavní význam spočívá v ochraně střevní stěny. Jiným příkladem metabolického produktu heterofermentativních bakterií je mannitol,alkoholický cukr, který je nositelem několika benefitních efektů.Mannitol je znám jako ochrana organismů při jejich vystavení stresovým situacím.Má osmoprotektivní a antioxidační účinky a zvyšuje přežívání umírajících buněk.Mannitol produkující bakterie mléčného kvašení mohou být aplikovány do potravin, což může vést k fermentovaným produktům potravin se zvláštním nutričním významem.
  • V tlustém střevu se vyskytuje několik set druhů mikroorganismů. Některé z nich mají pozitivní vliv na zdraví hostitele, obecně nazývané probiotické a některé mají negativní vliv.Vše závisí na jejich množství a stavu prostředí.Prostředí střevního lumen je ovlivňováno zejména potravou a metabolickými produkty ostatních mikroorganismů. Jedním z významných produktů je kyselina máselná produkovaná klostridiemi, která je využívána střevními goblet buňkami k tvorbě mukózy.Její hlavní význam spočívá v ochraně střevní stěny. Jiným příkladem metabolického produktu heterofermentativních bakterií je mannitol,alkoholický cukr, který je nositelem několika benefitních efektů.Mannitol je znám jako ochrana organismů při jejich vystavení stresovým situacím.Má osmoprotektivní a antioxidační účinky a zvyšuje přežívání umírajících buněk.Mannitol produkující bakterie mléčného kvašení mohou být aplikovány do potravin, což může vést k fermentovaným produktům potravin se zvláštním nutričním významem. (cs)
Title
  • Properties of probiotic microorganisms (en)
  • Vlastnosti probiotických bakterií
  • Vlastnosti probiotických bakterií (cs)
skos:prefLabel
  • Properties of probiotic microorganisms (en)
  • Vlastnosti probiotických bakterií
  • Vlastnosti probiotických bakterií (cs)
skos:notation
  • RIV/00027022:_____/13:00000468!RIV14-MZE-00027022
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MZE0002702202)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 114318
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027022:_____/13:00000468
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • probiotic microorganisms; Clostridia; butyric acid; heterofermentative bacteria; mannitol (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [5C78245A0C65]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Eichlerová, Eva
  • Erban, Vladimír
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
Faceted Search & Find service v1.16.116 as of Feb 22 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3239 as of Feb 22 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 80 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software