About: Bakery products with the addition of non-traditional cereals fortified folic acid     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem této práce bylo vyvinout recepturu pekařských výrobků s přídavkem netradičních obilovin s vyšší nutriční hodnotou a obohacených kyselinou listovou. V receptuře běžného a jemného pečiva (houska, resp. loupák) byla část pšeničné mouky hladké nahrazena mlýnskými frakcemi vybraných materiálů pšenice dvouzrnky (Triticum dicoccum Schrank), pšenice seté (Triticum aestivum L.) s barevným typem zrna a ječmene s bezpluchým typem zrna (Hordeum vulgare L.). Z nutričních ukazatelů byly sledovány u pekařských výrobků zejména obsahy bílkovin, celkové vlákniny potravy, celkových polyfenolů, vitaminů B1 (thiamin), B2 (riboflavin), B6 (pyridoxin), niacinu, kyseliny pantothenové a přidané kyseliny listové. K senzorickému hodnocení vzhledu, vůně, chuti, intenzity pachuti, textury a celkového dojmu byla použita stupnicová metoda s grafickou stupnicí.
  • Cílem této práce bylo vyvinout recepturu pekařských výrobků s přídavkem netradičních obilovin s vyšší nutriční hodnotou a obohacených kyselinou listovou. V receptuře běžného a jemného pečiva (houska, resp. loupák) byla část pšeničné mouky hladké nahrazena mlýnskými frakcemi vybraných materiálů pšenice dvouzrnky (Triticum dicoccum Schrank), pšenice seté (Triticum aestivum L.) s barevným typem zrna a ječmene s bezpluchým typem zrna (Hordeum vulgare L.). Z nutričních ukazatelů byly sledovány u pekařských výrobků zejména obsahy bílkovin, celkové vlákniny potravy, celkových polyfenolů, vitaminů B1 (thiamin), B2 (riboflavin), B6 (pyridoxin), niacinu, kyseliny pantothenové a přidané kyseliny listové. K senzorickému hodnocení vzhledu, vůně, chuti, intenzity pachuti, textury a celkového dojmu byla použita stupnicová metoda s grafickou stupnicí. (cs)
  • The aim of this work was to develop a formula of baked goods with added non-traditional cereals with higher nutritional value and fortified with folic acid. The formula of bun and sweet roll were developed by using conventional finely ground wheat flour as a base and by adding certain proportion of milling fractions of emmer (Triticum dicoccum Schrank), common wheat (Triticum aestivum L.) with colored grain and hulless spring barley (Hordeum vulgare L.) in baked goods. The content of proteins, total dietary fibre, vitamins B1 (thiamine), B2 (riboflavin), B6 (pyridoxine), niacin, pantothenic acid and added folic acid was observed. The graphic rating scale method was used for sensory assessment of appearance, aroma, flavour, aftertaste intensity, texture and the overall impression. (en)
Title
  • Bakery products with the addition of non-traditional cereals fortified folic acid (en)
  • Pekařské výrobky s přídavkem netradičních obilovin, obohacené kyselinou listovou
  • Pekařské výrobky s přídavkem netradičních obilovin, obohacené kyselinou listovou (cs)
skos:prefLabel
  • Bakery products with the addition of non-traditional cereals fortified folic acid (en)
  • Pekařské výrobky s přídavkem netradičních obilovin, obohacené kyselinou listovou
  • Pekařské výrobky s přídavkem netradičních obilovin, obohacené kyselinou listovou (cs)
skos:notation
  • RIV/00027022:_____/12:00000333!RIV13-MZE-00027022
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QI91B095)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 12
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 158099
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027022:_____/12:00000333
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • baked goods; folic acid; non-traditional cereals (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [5E696A2C15F7]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Úroda
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • N
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Martinek, Petr
  • Vaculová, Kateřina
  • Fiedlerová, Vlasta
  • Winterová, Renata
  • Gabrovská, Dana
  • Holasová, Marie
  • Mašková, Eva
  • Ouhrabková, Jarmila
  • Laknerová, Ivana
issn
  • 0139-6013
number of pages
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 19 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software