About: Stav integrované prevence a omezování znečištění životního prostředí v zařízeních mlékárenského průmyslu ČR     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • S cílem získání podkladů pro mlékárenské BAT v podmínkách ČR byly analyzovány podklady z 18 žádostí o integrované povolení dle zákona č. 76/2002 Sb. a z rozhodnutí krajských úřadů. Je zhodnocena úroveň emisí a úroveň spotřeby vody a energií. Vzhledem ke konečnému cíli, návrhu BAT pro jednotlivé technologické operace v mlékárenském průmyslu, nebyly sledovány emise z energetických zařízení a emise do vody. Jako zdroje emisí byly identifikovány vesměs pouze sušárny (u 10 zařízení), v jednom případě udírna. Emise byly v drtivé většině tvořeny tuhými znečišťujícími látkami, vzhledem ke zpracovávané surovině prachem ze sušeného mléka, tedy biologicky snadno degradovatelným materiálem. Charakteristický je relativně vysoký rozptyl hodnot emisí, 4–8 řádů, v závislosti na použitém měřítku (rozměru). Spotřeba vody, většinou vyjádřená na celé zařízení, se pohybuje v řádu jednotek na jednotku produkce, aniž by ale jednotka produkce byla jednotně specifikována. Podobně je tomu u spotřeby energií (elektřina, teplo).
  • S cílem získání podkladů pro mlékárenské BAT v podmínkách ČR byly analyzovány podklady z 18 žádostí o integrované povolení dle zákona č. 76/2002 Sb. a z rozhodnutí krajských úřadů. Je zhodnocena úroveň emisí a úroveň spotřeby vody a energií. Vzhledem ke konečnému cíli, návrhu BAT pro jednotlivé technologické operace v mlékárenském průmyslu, nebyly sledovány emise z energetických zařízení a emise do vody. Jako zdroje emisí byly identifikovány vesměs pouze sušárny (u 10 zařízení), v jednom případě udírna. Emise byly v drtivé většině tvořeny tuhými znečišťujícími látkami, vzhledem ke zpracovávané surovině prachem ze sušeného mléka, tedy biologicky snadno degradovatelným materiálem. Charakteristický je relativně vysoký rozptyl hodnot emisí, 4–8 řádů, v závislosti na použitém měřítku (rozměru). Spotřeba vody, většinou vyjádřená na celé zařízení, se pohybuje v řádu jednotek na jednotku produkce, aniž by ale jednotka produkce byla jednotně specifikována. Podobně je tomu u spotřeby energií (elektřina, teplo). (cs)
  • With the aim of obtaining the data for dairy factory BAT for conditions of the Czech Republic it has been analyzed the groundwork from 18 requests for integrated permission according to the law No. 76/2002 and from decision of the regional authority. With respect to final goal, the proposal BAT for individual technological steps in the dairy industry, we did not analysed the emissions from power devices and the emissions into waters. As a source of emissions there were identified altogether driers (10 facilities), in one case it was smoking chamber. Emissions were in predominant overwhelming majority solid pollutants, with respect to processing raw material it was the dry milk dust, biological very easy degradable material. Characteristic aspect of obtained data is relatively wide dispersion, 4-8 orders, in dependence on used criterion. Water consumption is mostly expressed for the whole facility. (en)
Title
  • Stav integrované prevence a omezování znečištění životního prostředí v zařízeních mlékárenského průmyslu ČR
  • Stav integrované prevence a omezování znečištění životního prostředí v zařízeních mlékárenského průmyslu ČR (cs)
  • State of integrated prevention and reducing of the environment pollution in devices of the dairy industry in the Czech Republic (en)
skos:prefLabel
  • Stav integrované prevence a omezování znečištění životního prostředí v zařízeních mlékárenského průmyslu ČR
  • Stav integrované prevence a omezování znečištění životního prostředí v zařízeních mlékárenského průmyslu ČR (cs)
  • State of integrated prevention and reducing of the environment pollution in devices of the dairy industry in the Czech Republic (en)
skos:notation
  • RIV/00027022:_____/10:00000201!RIV11-MSM-00027022
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(2B08017)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 122
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 290008
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027022:_____/10:00000201
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • ecology; emissions; best available technics (BAT); Integrated Pollution Prevention and Control (IPPC) (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [68E6A56A11B5]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Mlékařské listy
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • N
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Celba, Jiří
  • Drbohlav, J.
  • Svoboda, Karel
  • Perlín, Ctibor
issn
  • 1212-950X
number of pages
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.116 as of Feb 22 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3239 as of Feb 22 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 80 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software