About: Apple-vegetable mixture     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The consumption of vegetable juices is enabled by combining them with apple and other fruit juices and aditives that modified the taste, flavour and pH. Also high pressure processing of that product that keeps the original fresh flavour and prolong the shelf life are the reasons why the consumers accept these products in large quantities. The high pressure pasteurisation that avoids the heating to the maximum 30°C for short period of time, keeps the nutritional and biologically active compounds. The high pressure pasteurisation inactivates present viable microorganisms and prolong substantially shelf life of these products namely if pH is lowered under value 4,2. High pressure treatment at the same time makes changes in products that lower the allergenicity of these products. Formulations do not contain any chemical preservation additives. Therefore, these products present the natural products with low caloric value convenient for consumers focused on foods with high nutritional value and low (en)
  • Kombinace jablečné šťávy se zeleninovou šťávou a vhodnými ochucujícími šťávami a přísadami, vhodně upravené pH a v neposlední řadě moderní technologie výroby vysokotlakou pasterací a konzervace umožňují požívání zeleninových šťáv ve větším množství a navíc s prodlouženou trvanlivostí. Přitom se předpokládá, že při vysokotlaké pasteraci dojde ke krátkodobému ohřevu pouze na teplotu do 30°C, takže vitamíny a ostatní nutriční látky nejsou podrobeny působení teplotního šoku. Přitom možno konstatovat, že z hlediska mikrobiologického nebezpečí jsou tyto šťávy na straně bezpečnosti, zejména při kombinacích s úpravou pH pod hodnotu 4,2. Kromě toho použitím vysokotlaké konzervace dochází ve šťávách ke změnám, které umožní příjem těchto šťáv i lidem s alergií na jablka či zeleninu. V recepturách nejsou zařazovány žádné konzervační přísady, takže je možné zhotovit plnohodnotné potravinářské výrobky nového typu, s nízkou kalorickou hodnotou, které mohou být vhodné i pro alergické osoby, které musí zachová
  • Kombinace jablečné šťávy se zeleninovou šťávou a vhodnými ochucujícími šťávami a přísadami, vhodně upravené pH a v neposlední řadě moderní technologie výroby vysokotlakou pasterací a konzervace umožňují požívání zeleninových šťáv ve větším množství a navíc s prodlouženou trvanlivostí. Přitom se předpokládá, že při vysokotlaké pasteraci dojde ke krátkodobému ohřevu pouze na teplotu do 30°C, takže vitamíny a ostatní nutriční látky nejsou podrobeny působení teplotního šoku. Přitom možno konstatovat, že z hlediska mikrobiologického nebezpečí jsou tyto šťávy na straně bezpečnosti, zejména při kombinacích s úpravou pH pod hodnotu 4,2. Kromě toho použitím vysokotlaké konzervace dochází ve šťávách ke změnám, které umožní příjem těchto šťáv i lidem s alergií na jablka či zeleninu. V recepturách nejsou zařazovány žádné konzervační přísady, takže je možné zhotovit plnohodnotné potravinářské výrobky nového typu, s nízkou kalorickou hodnotou, které mohou být vhodné i pro alergické osoby, které musí zachová (cs)
Title
  • Apple-vegetable mixture (en)
  • Jablečno-zeleninová směs
  • Jablečno-zeleninová směs (cs)
skos:prefLabel
  • Apple-vegetable mixture (en)
  • Jablečno-zeleninová směs
  • Jablečno-zeleninová směs (cs)
skos:notation
  • RIV/00027022:_____/07:E0004289!RIV07-MZE-00027022
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QF3287)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Tlakem ošetřené zeleninové šťávy v kombinaci se šťávami ovoce jsou vhodně upraveny tak, aby byly poživatelné, měly prodlouženou dobu skladovatelnosti a byly v nich zachovány všechny významné nutriční i biologicky aktivní (antimutagenní) látky.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 427734
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027022:_____/07:E0004289
http://linked.open...terniIdentifikace
  • Užitný vzor č. 17274
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open...vai/riv/kategorie
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • apple and vegetable juice, high pressure treatment (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [D460843E8918]
http://linked.open.../licencniPoplatek
http://linked.open...okalizaceVysledku
  • Praha
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Konzument těchto šťáv bude preventivně chráněn proti působení mutagenů přijímaných ve stravě i ze zevního prostředí.
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Strohalm, Jan
  • Průchová, Jiřina
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.116 as of Feb 22 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3239 as of Feb 22 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 80 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software